Gentse Feesten: Chris Corn opende en treedt morgen terug op

Het is vandaag de 5de dag van de Gentse Feesten. Bijna halverwege en we konden al genieten van heel wat goede optredens en spektakel. Op de openingsavond waren er Chris Corn en de “Lords of Lightning”. Het vuurwerk zondag was terug een knaller.

Chris Corn opent Gentse Feesten op Groentemarkt

De Gentse Feesten openen is geen sinecure. Zeker niet als je het helemaal in je eentje moet doen op de Groentenmarkt. Maar Christophe Versaevel, alias Chris Corn, klaarde de klus met bravoure. Er waren slechts enkele tientallen toeschouwers op het plein toen hij vrijdagavond om 19 uur het podium beklom. Deze keer een optreden met een aangepaste playlist. Naast het betere muzikale werk en covers van grootheden zoals Crowded House en Mumford and Sons, bracht Chris Corn ook een aantal populaire meezingers. Een formule die succes had. Steeds meer luisteraars vervoegden de “die hard” fans en de Lootse luisteraars, waarvan sommigen speciaal naar Gent gekomen waren voor dit optreden. Het plein raakte gezellig vol en er werd duchtig meegezongen met “Viva la Vida” van Coldplay of “Het is een nacht”. Chris’ echtgenote Katrien had hem nochtans afgeraden dit nummer van Guust Meeuwis te brengen. Maar de fans dachten er duidelijk anders over. Behouden dus.

De set van anderhalf uur vloog voorbij. Chris Corn kwam, zag en overwon.
Woensdag treedt Christophe er terug op, maar dan samen met “The Beautiful Imperfections” in nieuwe bezetting. Afspraak morgen dus om 19 uur op de Groentenmarkt.

Lords Of Lightning en de vuurspuwende draak

Omstreeks 22.30 uur volgde dan de officiële opener van deze 175ste Gentse Feesten. Het moest namelijk donker zijn voor de “Lords of Lightning”. Deze Britten voerden – met behulp van transformators en ijzeren pakken – een spectaculair stukje elektrische tovenarij op. Een meningsverschil tussen de blauwe en de rode Lord resulteerde in een gevecht. Bliksemschichten tot 5 meter vlogen over de Sint-Michielsbrug. Die stond volgepakt met kijklustigen, maar ook op de Korenlei, Graslei en Predikherenlei kon je op de koppen lopen.

Tien minuten later – op het eind van het spektakel – zorgde de Draak op het Belfort voor een vurig vervolg. Voor het eerst in 199 jaar spuwde hij vuur en zal dit – gedurende deze 175ste Gentse Feesten – nog elke avond doen, stipt om 22.30 uur. 

Vuurwerk aan Portus Ganda

Heel wat kijklustigen ook zondagavond voor het traditionele vuurwerk aan Portus Ganda. Dit jaar een creatie van HC Pyrotechnics op psychedelische poprock deuntjes van “Stadt”, een vierkoppige Gentse band. Schepen Christophe Peeters droeg het vuurwerk – in het voorafgaand welkomstwoordje – op aan de knalprestatie van onze Rode Duivels op het WK in Rusland.

Nog 6 avonden te gaan. In onze fotoreeks onderaan dit artikel vindt alvast foto’s van het optreden van Chris Corn, de “Lords of Lightning” en het vuurwerk.
En voor iedereen “Een goei Gentsche Fieste”.

(Foto’s © Bennie Vanderpiete, Dirk De Bourderé en Erik Van Hurck)

Scroll naar boven