Gluren bij de gouverneur

Wie het imposante herenhuis op de hoek van de Gentse Vlasmarkt en de Baaisteeg passeert kan niet anders dan de ambtswoning van de gouverneur in het vizier krijgen.

Het U-vormige pand heeft doorheen de eeuwen heen verschillende bouwfasen gekend en huisvestte welstellende burgers van wie de namen tot op vandaag nog naklinken. Een flink aantal interieurelementen uit die tijden zijn bewaard gebleven. De tentoonstelling ‘A Perfect Storm for Business’ die er momenteel loopt, is meteen ook het perfecte excuus om zonder schroom eens de voyeur te gaan uithangen bij de gouverneur.

Een tentoonstelling die meteen de 2de editie is van het kunstproject ‘The Governor’s Mansion’, een unieke samenwerking tussen het provinciebestuur Oost-Vlaanderen, LUCA School of Arts Gent en KASK Conservatorium / School of Arts Gent.

gouverneurswoning Gent

‘Het is een artistiek project dat jonge kunstenaar en artiesten kansen wil bieden in een huis dat tenslotte van iedere burger is en op die manier probeert mensen samen te brengen’, aldus gouverneur Jan Briers.

Voor deze editie werden Alejandra Hernandez, Rachel Monosov, Julie Lesenne, Ingeborg Deglein, Sidney Aelbrecht en Matthias Nuytten geselecteerd.

De tentoonstelling 'The Governor's Mansion – A Perfect Storm for Business’ is te bewonderen op vrijdag, zaterdag en zondag, dit tot en met 17 april 2016 in de ambtswoning van gouverneur Jan Briers

Meer informatie: www.governorsmansion.be

gouverneurswoning Gent

 

Scroll naar boven