Gouden Tuindagen in Beervelde + Win!

Jean Marie
1 reactie(s)
Tuindagen in Beervelde

Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 oktober 2013 gaan de 50ste Tuindagen door in Beervelde. Elke dag kan je tussen 10 en 17 uur een bezoek brengen aan dit privépark.

Meer dan 230 exposanten zetten hun beste tuinbeentje voor en laten twee maal per jaar zo’n 20.000 bezoekers genieten van dit mooi openluchtevenement.

Het thema was wellicht snel gekozen en handig ook voor de standhouders, die er ongetwijfeld massaal op zullen inspelen. Op de affiche is de tulpenboom al goudkleurig en misschien ziet hij er dit jaar even stralend uit?

In het park verschenen al kleurrijke koeien. Nu geen gouden kalf maar een gouden koe met een uniek vlekkenpatroon. http://letoro.be

Op de stand van een sierplantenkweker uit Wingene vind je de Choisya ‘Goldfingers’ en de ‘Aztec Gold’. Er wordt honing verkocht in potten met een gouden deksel. De ‘Golden Gark’ is er ook met zijn bladerhark.

Peter Bauwens (www.denieuwetuin.be) stelt een moestuin vol goud voor met onder meer de ‘Golden Treasure’- tomaten die heel de winter kunnen bewaard worden.

In de Himalaya groeit ‘gouden gras’ (Miscanthus nepalenthesis) en dat vind je bij Koen Van Poucke - www.koenvanpoucke.be

Ongetwijfeld zullen Velt en de Kringloopkrachten van IDM ook inspelen op het thema en misschien door de jury met een plak bedacht worden?

Tuindagen in BeerveldeOok gastvrouw Valérie Lavault - www.lavault.fr - speelt in op het thema met ‘Le Bijou Orchidée 50’ die geheel verguld is in goud en palladium.

Je kunt ook ‘gouden’ appelchips genieten bij www.produits-de-la-vie.com en van welke appel ze dan zijn is wellicht snel te raden.

Je kunt verder een roofvogelshow bijwonen terwijl de Tuinbouwschool van Melle advies geeft over winterse bloembakken.

Wie op zoek is naar handgevlochten manden kan terecht op de stand van Bruno Vloeberghs - www.andersgevlochten.tk

Kinderen kunnen genieten van de kleine shetlandpony’s of in de boomhutten klimmen. Wie het meer voor lama’s heeft kan ook in Beervelde terecht - www.ecosnooze.be

 

Tuindagen in BeerveldeU betaalt 10 euro toegangsgeld waarbij inkom, parking, prachtcatalogus en plantencrèche inbegrepen zijn. Ook het vervoer van je planten tot aan de straat kan gratis.

Wie met 25 komt, betaal 8 euro - kinderen tot 14 kunnen gratis binnen.

Ook je Golden Retriever (en andere honden) hoef je niet thuis te laten zo lang ze aan de leiband blijven.

Als het weer meezit beloven het prachtige tuindagen te worden en dat is meestal het geval.

 

Win Duotickets voor de Tuindagen! Stuur een mail met je naam + adres naar info@lochristinaar.com en de kaarten worden je opgestuurd. Einde wedstrijd: dinsdag 8 oktober 2013. Meer informatie: www.parkvanbeervelde.be