Greenwood appartementen Kapelleken

Jean Marie
0 reactie(s)
Greenwood appartementen Kapelleken

© JMDB

De woning en praktijk van Dokter De Moor wordt binnenkort omgetoverd tot een groot appartementencomplex en 1 bijgebouw met zakelijke bestemming.

“ Greenwood is de Engelse term voor "loofbos" en werd gekozen als naam omdat dit project opgaat in een parktuin van een voormalige dokterswoning. Het project paalt bovendien aan een kasteel met bos waardoor het groene karakter versterkt wordt.” , lezen we op https://greenwoodproject.be/

Er worden 24 appartementen gebouwd met diverse oppervlaktes (55 - 80 -120 m²), eigen terras en toegang tot de gemeenschappelijke park tuin. De voormalige eigenaar zal een appartement houden. Er komen ook 2 penthouses met een oppervlakte van ongeveer 150 m².

Er zullen ondergrondse parkeerplaatsen zijn alsook een aantal bovengrondse staanplaatsen. In een rustieke oude watertoren achteraan het perceel zal een fietsenstalling voorzien worden.

Daarnaast is er 1 bijgebouw dat wordt verkocht met een zakelijke bestemming als 'showroom/ atelier/ bureau' en dat een deel uitmaakt van de site. Het heeft een oppervlakte van 70 m2 op zowel gelijkvloers als verdiep. Waar nu een oud tennisveld ligt, komt een waterpartij.

Op de site staan een aantal prachtige eeuwelingen, zoals rode beuk en kastanje. Voor deze bomen is geen kapvergunning aangevraagd en zouden bijgevolg behouden blijven wat heel belangrijk is voor de lokale flora en fauna. De plannen geven weliswaar een andere impressie.

Er wordt nog volop gebouwd in Lochristi vooral waar appartementen als paddenstoelen uit de grond schieten en zo ook het dorpsgezicht bepalen.

De verschillende blokken in ’t Kapelleken (Azaleapark) zijn al een tijdje bewoond. Daar kwamen zo’n 50 wooneenheden en 12 ‘buurtgebonden diensten zoals boekhoudkantoren …

Burgemeesterspark

Het ‘burgemeesterspark’ (Dorp Oost) - recht tegenover het winkelcomplex – nadert stilaan zijn voltooiing en zo komen er daar 38 appartementen bij. Aan Merelpunt staan al tientallen nieuwbouwwoningen die deels al betrokken zijn.

Lochristi groeit en bloeit, al zijn het vooral betonmolens, bouwkranen en graafmachines die de dienst blijven uitmaken.