Groen en sp.a met Hilde Van Laere als lijsttrekker

Ze willen de Lochristinaar een positief, sociaal en ecologisch alternatief bieden en sloegen de handen in elkaar. Groen en sp.a gaan met Hilde Van Laere (Groen) en Dimitri Van den Bossche (sp.a) richting 14 oktober.

Beide partijen vielen in 2012 uit de boot en willen nu samen focussen op leefbaarheid, duurzaamheid en gelijkheid. Diversiteit in het politiek landschap als opstap naar positieve, vernieuwende ideeën.

Ze hebben alvast belangrijke speerpunten die ze vorm willen geven:

Mobiliteit en verkeersveiligheid

Niet koning Auto al uitgangspunt maar de zwakke weggebruiker vanuit het Stopprincipe. Fijn stof (zie Airbezen) en geluidsoverlast brengen onze gezondheid in het gedrang. Er is overlast door sluipverkeer. Fietspaden en voldoende openbaar vervoer moeten de keuze comfortabel maken. Een vlotte mobiliteit en doorstroming (met aparte bedding op N70) zijn hierbij cruciaal.

Ruimtelijke ordening

Dorpskernen versterken en efficiënt met de ruimte omgaan door deze kwalitatief te maken door vergroenen naast verdichten en allianties opzetten tussen landbouw, natuur en recreatie.

Sociaal beleid

Pech, ziekte, mobiliteitsvermindering, eenzaamheid en niet comfortabel wonen maken het leven minder aangenaam en daarom pleiten ze voor een breed sociaal beleid met toegankelijke dienstverlening.

Inspraak en dialoog

Burgers verdedigen hoe langer hoe meer hun belangen, persoonlijk – per straat  – per buurt. Meestal is dat eenmalig en een doorgedreven opvolging kan ervoor zorgen dat een onderhuids ongenoegen en wrevel antwoord krijgen.

Tussen adviesraden en bestuur moet een vlotte dialoog ontstaan van het geven van advies en gevolgd door een geargumenteerd antwoord. De mening van deze raden moet ernstig genomen worden.

Themacafés en wijkbezoeken volgen.

De verkiezingen zijn alvast op gang getrokken en daar berichten we u graag over.

 

Scroll naar boven