Herfsteditie Tuindagen Beervelde

Jean Marie
0 reactie(s)
Tuindagen Beervelde herfst 2019

Tekst - Foto JMDB

De Tuindagen gaan door op 11, 12 en 13 oktober 2019. Deze schatkamer voor plantenliefhebbers gaat twee maal per jaar door in het Park van Beervelde en lokt altijd vele duizenden bezoekers.  ‘Gent en zijn streekproducten’ is het thema. Lees en win duo tickets!

De foto voor de affiche van deze ediie werd genomen door Annick Gentier, wiens foto's je soms ook als 'Foto vd Week' op ons forum vindt.

affiche tuindagen oktober 2019

De Gentse Floraliën gaan volgend jaar van 1 tot en met 10 mei opnieuw  door op één locatie. Uiteraard zal de azalea als streekproduct de volle aandacht krijgen. Tevens biedt dit evenement aan zijn bezoekers, samen met een muzikale omlijsting, een ruime keuze aan decoratie en antiek voor de tuin en zijn omgeving, ambachten, kinderanimatie, workshops. Culinaire streekproducten moeten voor een harmonieuze totaalbeleving zorgen. Opmerkelijk in Beervelde is ook de manier waarop exposanten inspelen op het thema.

Tuindagen Beervelde herfst 2019

Een greep uit de activiteiten

Demonstratie letterkappen  stand 201 (Letterbeeld.be) – Bloemenworkshop - stand 215 (De Groene Verbeelding)  - workshop onderhoud en slijpen snoeischaren – stand 312 (Kopersporen) – moestuinieren stand 416 – demo accu tuinmachines stand 418 – educatieve roofvogeldemonstratie stand 613 – streekproductenpaviljoen stand 703 – demo aanleg groendaken stand 737 en nog veel meer.

In het Gentse azalea paviljoen vind je bloemsierkunst “De Gentse azalea in jouw interieur”  - een doorlopende videoreportage azaleabedrijven  en een workshop “Hedendaagse creaties met Gentse azalea’s” stand 216.

Tuindagen Beervelde herfst 2019

Natuurpunt  (stand 803) organiseert paddenstoelenwandelingen. Vlaco is er ook net als de kringloopkrachten IDM. Velt – stand 714 blikt terug naar de Floraliën van 1955 en 1960 en zet duurzame snijbloementelers uit de regio in de kijker.

Kinderanimatie

Alle dagen met alpaca’s (502) – boomhutten (514) – merrie met veulen (516) – minipaardjes (601) – boomklimmen (606) en een kinderboerderij (624) zorgen dat de kinderen zich niet vervelen. Op zaterdag en zondag is er van 11 tot 17 uur een kinderdorp op stand 625 bij Balloon Nation.

Tuindagen Beervelde herfst 2019

Muziek in het Park

Elke dag speelt Curt Ceunen wereldmuziek. Hij is een multi-instrumentalist en eigentijdse troubadour. Erwin Van Gorp is uitvoerend musicus, componist, muziekleraar en muziektherapeut. Hij zal elke dag, op verschillende plaatsen in het Park, het beste laten horen op de Bansuri fluit. Elke dag zijn er ook optredens van muziekgroepen op het podium achter de villa (stand 216).

Iedere bezoeker ontvangt gratis een programmaboekje dat je wegwijs maakt tijdens dit Tuinweekend. Het Park is open van 10 tot 17 uur en alle praktische info vind je via

https://www.parkvanbeervelde.be/nl/de-tuindagen/de-tuindagen-oktober-2019/plan-je-bezoek

Tuindagen Beervelde herfst 2019

Wedstrijd

We mogen 15 duo tickets wegschenken. Geef het juiste antwoord  uiterlijk op 4 oktober 2019 via info@lochristinaar.com op deze vraag: Velt blikt terug naar de edities van de Floraliën van het jaar ….. en ……

Misschien ben jij één van de gelukkigen? Je toegangstickets worden je door de organisator bezorgd via mail. Meer info? https://www.parkvanbeervelde.be/nl/de-tuindagen/de-tuindagen-oktober-2019/thema

Ondertussen zijn de voorbereidingen al in volle gang.

Tuindagen Beervelde herfst 2019