Herfsttuindagen in teken van Reynaert

Jean Marie
0 reactie(s)
Tuindagen Beervelde oktober 2018 Reynaert

© JMDB

De herfst editie 2018 zal doorgaan op 12, 13 en 14 oktober van 10 tot 17 uur. Ze staat in het teken van het epos van de vos Reynaert. We mogen 30 vrijkaarten wegschenken.

Momenteel zijn al 250 standhouders ingeschreven en dat aantal zal de volgende weken zeker nog stijgen. Het belooft een boeiende editie te worden tijdens het verkiezingsweekend.

Reynaert epos Beervelde Park Tuindagen

Koning Nobel en Reynaert de vos

Reynaert Hijfte Gent wegwijzer

park Beervelde

Koning Nobel heeft besloten zijn herfst-hofdagen in het Kasteelpark van Beervelde te houden. De voorbereidingen en opbouw zijn gestart.

Op zaterdag en zondag wordt op geregelde tijdstippen “Het verhaal van Reynaert de Vos in 9 stappen” opgevoerd door een verhaalverteller en middeleeuwse personages. Ook de gemeente, die dit jaar voorzitter is van het intergemeentelijk project Land van Reynaert houdt er zijn slotevenement.

Rossekoppen Lochristi

Op stand 620 kun je de fototentoonstelling ‘Rossekoppen’ genieten. We hebben natuurlijk ook wijn met wijndomein Nobel en Reynaertbier. Of proeft u liever het chrysantenbier?

Nobel wijndomein Lochristi

Reinaertbier Lochristi

Vlaco (stand 808) viert 20 jaar thuiskringloop met 3 imposante insectenhotels dat elk een personage uit het verhaal voorstelt en dat tijdens de Tuindagen wordt opgebouwd.

Kinderanimatie

alpaca tuindagen Beervelde

Er is kinderanimatie. Mieke Poppe brengt haar alpaca’s mee. Ook de mini shetlands zijn van de partij en de kinderen kunnen die ook knuffelen. Jeff Verhaeghe van Artilignum zal een kindvriendelijke stand opbouwen waar u en uw kinderen naar hartenlust boomhutten kunnen uittesten.

Voor de wat avontuurlijke kinderen is Holger Van Durme (stand 605) the place to be. Deze specialist in het vellen en snoeien van bomen, demonstreert en leert enkele technieken aan om veilig en wel snel hoog in de bomen te klimmen. Kitty Pieters van De Landelijke Omheining (stand 624) zorgt voor een heuse kinderboerderij met kleine, aaibare dieren.

Balloon Nation (stand 625) zorgt voor een volledig kinderdorp met allerlei activiteiten zoals een knutselhoek, grime, workshops ballonplooien en ukelele op zaterdag en zondag. Met Kip van Troje is er ook in het weekend alleen een poëtisch kapsalon en er kunnen ook bloemenkransjes worden geknutseld.

Met Natuurpunt kun je een paddenstoelenwandeling maken. De dames- en botanische jury beoordelen en bekronen al dan niet de verschillende standhouders.

park Beervelde

Meer informatie? https://www.parkvanbeervelde.be/nl/home - online tickets zijn goedkoper.

Graag een duo ticket ontvangen?

Ook deze editie mag Lochristinaar 15 duo tickets wegschenken. Zoek in de tekst het antwoord op volgende vraag: Hoeveel insectenhotels bouwt Vlaco – www.vlaco.be – in Beervelde?

Stuur uw antwoord door naar info@lochristinaar.com voor 4 oktober 2018. Het mailadres van de winnaars wordt doorgegeven aan de organisator, zodat u uw tickets kunt ontvangen. Uw gegevens zullen alleen en uitsluitend voor dit doel worden gebruikt.

park Beervelde