Het episch werk van Singer-Songwriter Bob Dylan

Jean Marie
0 reactie(s)
episch werk van Singer-Songwriter Bob Dylan

Tekst Marleen - Foto JMDB ©

Van de ‘Blue Bayou ‘van Roy Orbison over ‘Blue Suede Shoes’ van Carle Perkins tot Saturday Night at the Movies’ van The Drifters, en nog zoveel tussenin.

Hij beschrijft zo’n 160 liedjes uit de jaren 50 tot en met 70. En vooral: hij geeft het wereldbeeld dat achter de liedjes zit, mooi weer. In een zestigtal hoofdstukken verdiept hij zich in muziek. Elk liedje, soms gekend, soms onbekend, wordt belicht en geduid. Zowel new-wave icoon Elvis Costello als burgerrechten activiste Nina Simone komen aan bod.

Muziek van de jaren 50 tot en met 70. Wie al wat jaren op zijn teller staan heeft, zal vele van de songs herkennen! Voor de jongeren is het een uitgelezen moment om met een lijvig boek over de denkkaders achter de liedjes kennis te maken.

Bob Dylan © Weston-M

Het boek is rijkelijk geïllustreerd met een honderdtal foto’s, die de inhoud mooi onder bouwen. Dylan begon aan dit boek in 2010.

Het gaat ogenschijnlijk over muziek, maar het zijn in feite bespiegelingen over het leven. Het boek draagt een Engelse titel maar is naar het Nederlands vertaald.

Het is een boek om je met regelmatige tussenpozen in de essenties van de populaire muziek te verdiepen. Het is een mooie aanzet tot reflectie over de filosofie, de tijdsgeest waarin de liedjes ontstonden.

We hebben 1 exemplaar voor onze lezers.

Wedstrijdvraag: wie is de schrijver van het boek? Uit de juiste antwoorden wordt één iemand gelukkig gemaakt met een Nederlandstalige editie. De wedstrijd loopt tot en met 27 december 2022. Vergeet je adres niet mee e geven zodat we het je kunnen bezorgen.

Dylan. Bob. 2022. The Philosophy of Modern Song. Nederlandstalige uitgave. Amsterdam: Uitgeverij Unieboek/Het Spectrum.342 blz. ISBN 978 90 00 38401 3