Het levensverhaal van Préparé, het jonge Przewalskipaard

Marleen Rogiers
0 reactie(s)
Het levensverhaal van Préparé, het jonge Przewalskipaard

Tekst Marleen - Foto JMDB ©

Fantasie met een boodschap! Nina, een levendige meid uit Wachtebeke schreef vorig jaar toen ze tien was, een verhaal over Préparé, een jonge Przewalski hengst.  Dit jaar gaf ze het boek uit via Boekscout. En bij Nina mag je het gerust letterlijk opnemen. Ze heeft alles zelf geregeld. Uitgeverij Boekscout YO! is een uitgeverij die zich richt tot jeugdige auteurs.

Maak kennis met het bewogen levensverhaal van Préparé, een jonge hengst van het Przewalski ras. Hij maakt deel uit van het laatste nog in het wild levende paardenras van de wereld. Toch worden Préparé en zijn moeder gevangengenomen en gehouden door mensen. Met vallen en opstaan wordt hij de mensenwereld gewoon. Hij ontmoet er een meisje, Mackenzie en samen kunnen ze de wereld aan. Maar dan komt er een valpartij.

Het is een fantasierijk verhaal over de omgang van paarden met mensen, de gehechtheid van paarden onder elkaar. En een verhaal waarin de confrontatie tussen elkaar niet altijd goed verloopt. Het leest als een sprookje, maar heeft het ook een Happy End?

Het is in ieder geval een puike prestatie van Nina om zich in te leven in het lot van de Przewalski paarden. Het brengt met veel fantasie en inlevingsvermogen verschillende items samen tot een mooi verhaal.

Nina Ankrah Préparé

Een van Nina’s idealen is om het boek te mogen voorlezen voor zieke kinderen. Omdat ze even moedig zijn als Préparé en ook niet opgeven.

Vanaf morgen zaterdag ligt het boek in de Standaard Boekhandel te Lochristi, en is het ook online verkrijgbaar in de Webwinkel Boekscout.nl. Voor jong en oud de moeite waard om te lezen.

Je kan het bestellen via https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=13248 voor 15.50 euro. Mailen kan ook naar de mama van Nina isabelle.schuerbeke@telenet.be

Wedstrijdvraag

We ontvingen een exemplaar van het boek en verloten het onder de personen, die het juiste antwoord geven op onze wedstrijdvraag:  

“Welk paardenras speelt de hoofdrol in het verhaal? “ Stuur je antwoord uiterlijk op 23 september 2022 naar info@lochristinaar.com met als onderwerp ‘Nina’.

Ankrah. Nina. 2022. Préparé. Het moedige Przewalskipaard. Soest. Uitgeverij Boekscout YO!  48 pagina’s. ISBN 978 94 645 0569 6. 

Update 24/09/2022: Het boek gaat naar Jeroen VH uit Lochristi.

Préparé przewalski paard