Het weekend

Marleen Rogiers
0 reactie(s)
Het weekend

Tekst Marleen - Foto JMDB ©

Over lange vriendschappen, opgroeien, ouder worden met de ongemakken erbij. Over eerlijk zijn met elkaar, ook als dit pijn doet.

Charlotte Wood is een Australische schrijver van zowel fictie als non-fictie. Ze is gekend voor haar vlijmscherpe humor en rake observaties. Haar recentste roman “Het Weekend” is een waar succes in Australië en Groot-Brittannië.

Jude, Wendy, Adèle, Sylvie en Finn, vier vriendinnen en een hond komen jaarlijks samen in het vakantiehuis van Sylvie. Jude, de perfectioniste, voelt zich iets beter dan haar vriendinnen. De vriendelijke en ruimhartige Wendy zorgt voor haar oude jichtige hond Finn. Adèle is een ijdele en sentimentele actrice. Sylvie is de bemiddelaarster van het gezelschap. Ze zijn intussen prille zeventigers en kennen elkaar al een leven lang. Ze zagen elkaar opgroeien, verdriet hebben, gelukkig zijn, vallen en weer doorgaan. Ze kennen elkaars schoonheidsfoutjes en sterktes. Elk van hen merkt het verval aan den lijve en bij elkaar. En ze laten niet na om elkaar daaraan te herinneren.

Nu komen ze een laatste maal samen in het vakantiehuis, om het op te ruimen. Sylvie is een klein jaar terug overleden.

Overleeft hun vriendschap deze taak, ook zonder hun bemiddelaarster Sylvie? Het verhaal neemt een dramatische wending, hiermee valt of staat hun vriendschap.

Het is een warm, soms verdrietig maar menselijk mooi en eerlijk verhaal over langdurige vriendschappen. Een verhaal over klein menselijke kantjes. Over ouder worden en ouder zijn, en over de scherpte dat dit met zich meebrengt. Toch is humor nooit ver weg.

Een aanrader voor wie van mooie, levensechte verhalen houdt! Maak zelf kennis met het boek en doe mee met de wedstrijd.

Wedstrijdvraag: wie is Finn? Stuur je antwoord uiterlijk op 112/2022 naar info@lochristinaar.com en vergeet je adres niet zodat we het boek evt kunnen bezorgen

Wood. Charlotte. 2021. Het Weekend. Amsterdam. Ambo/Anthos. ISBN 978 90 263 5387 1. 208 Blz.

Het boek werd gewonnen door Mia VS uit Wachtebeke.