IDM heeft nieuw bestuur

Piet Penneman – Open VLD-schepen in Wachtebeke blijft voorzitter, Open VLD gemeenteraadslid in Lokeren, Jérôme Van Doorslaer blijft ondervoorzitter. Vanuit Lochristi worden ook alleen Open VLD bestuursleden afgevaardigd.

Bouwen aan een afvalarme toekomst is de uitdaging en dat zagen we vorige reeds week met de ‘nieuwe’ PMD-zak.

Vorige week woensdag werd het nieuwe bestuur van IDM voorgedragen tijdens een buitengewone algemene vergadering. Dit gebeurt altijd in de maand maart die volgt op de gemeenteraadsverkiezingen en geldt voor 6 jaar.

bestuur IDM 2019 2024

De Raad van Bestuur van IDM bestaat uit 15 vertegenwoordigers van de 6 aangesloten gemeenten (Lokeren, Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke, Zele en Zelzate) + 1 vertegenwoordiger van de stad Lokeren, met raadgevende stem. Deze zullen hun gemeente binnen IDM vertegenwoordigen, voor een termijn van 6 jaar. Elf leden zijn nieuw, 5 leden van het oude bestuur werden opnieuw voorgedragen door hun gemeente.

Voor Lochristi zijn dat schepen Raman en raadsleden Elise Neyt en Frederik Van Den Berghe. Lochristi kiest zo voor de bevoegdheid ‘afvalbeleid’ en niet voor ‘milieu’ terwijl sommige anderen dat wel doen.

Piet Penneman: “De voorbije 6 jaar heb ik met IDM mooie projecten kunnen verwezenlijken. Zo waren er o.a. de opstart van de Repair Cafés, de renovatie van de logistieke site van IDM in de Moortelstraat en de uitbouw van het beleid rond openbare netheid met de verdere ontwikkeling van de sluikstortprocedure en de samenwerking met de politiezones en het Propere Pioniers-project. Daarnaast werden ook doorgedreven samenwerkingen gerealiseerd met collega-intercommunales IVAGO, Verko en IVM voor een verzekerde afzet en verwerking van respectievelijk brandbaar afval, GFT en gemengd tuinafval. Ook de volgende 6 jaar staan er weer mooie projecten op stapel, waar we vol enthousiasme tegenaan gaan.

KGA IDM Lokeren niet PMD

In februari werden de kersverse burgemeesters al een eerste keer uitgenodigd bij IDM om de krijtlijnen van de volgende bestuursperiode uiteen te zetten. In de volgende maanden zullen ook de nieuwe bestuurders op regelmatige basis kennis maken met de dagelijkse werking, aan de hand van infomomenten, uiteenzettingen, rondleiding en kennismaking met de medewerkers.

Scroll naar boven