Immo Marc Everaert, kwarteeuw constante in de Immo-wereld

Immo Marc Everaert bvba bestaat 25 jaar. Zaakvoerder Marc, zelfstandigen van thuis uit, zette die traditie voort.

Vader César werd geboren in de Halve Dreef in Zeveneken en runde, samen met zijn broer, brouwerij ’t Scheepken. Later was hij alleen nog bierhandelaar, toen de vele lokale kleine producenten het voor bekeken hielden. Marc – in zijn jeugdjaren ook lid van Lodejo – hielp een aantal jaren mee in de zaak van vader. In 1990 werd het vastgoedkantoor opgericht.

Correcte diensten leveren, continuïteit, soberheid en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Deze vertrouwde vastgoedpartner heeft 2 medewerksters in dienst. Miriam en Sarah zijn beiden reeds vele jaren werkzaam in het kantoor.

Verkopen en verhuren vormen de kernbusiness van Immo Marc Everaert bvba met wel eens tussendoor een nieuwbouwproject. Heel wat transacties gebeuren in Groot-Lochristi.

Welke evoluties ziet u de afgelopen jaren in de Immosector?

Marc Everaert: “ De lage rentevoeten zijn positief voor zij die een eigen huis willen verwerven. Daartegenover staat dat de banken strenger zijn geworden in het toekennen van leningen. De tijd dat men meer dan 100% van de som kon lenen is voorbij. Ook die extreem lange termijnen van 30 en soms zelfs 35 tot 40 jaar kunnen al een hele tijd niet meer.

De BTW-verhoging heeft voor ons minder impact. Het is natuurlijk zo dat je een nieuw huis waarop 21% btw is betaald, heel moeilijk de eerste jaren met enige winst kunt verkopen.

We zien ook dat bij de aankoop van een huis een financieel steuntje van ouders- schoonouders belangrijk zijn om de leningaanvraag te laten slagen. Af en toe loopt het voor kandidaat-kopers mis door de strenge criteria die banken nu hanteren.”

Meer informatie: Immo Marc Everaert bvba – www.immomarceveraert.be – 09 349 29 50

 

Scroll naar boven