Investeren in windturbines in Beervelde?

Jean Marie
0 reactie(s)

Electrabel heeft de coöperatieve vennootschap ‘CoGreen’ opgericht om buurtbewoners te betrekken bij haar windturbineparken. Ook de omwonenden van het windpark in Lochristi kunnen zich vanaf 16 september inschrijven via de site.

Op 19 september om 19 uur is er een informatievergadering voor alle inwoners van Lochristi en Zele in het restaurant Renard (voorheen Renardeau) – Dendermondsesteenweg 19 te Lochristi.

Er wordt meer informatie gegeven over de concrete modaliteiten. Meer informatie: www.electrabel.com/nl/cogreen.

Een aandeel kost 125 euro en per persoon kunnen er maximaal 20 verkregen worden. Het rendement is afhankelijk van de hoeveelheid elektriciteit die de turbines produceren maar Electrabel CoGreen streeft naar een rendement van 5%.

Beervelde-Lochristi is niet het enige park waarin bewoners kunnen investeren. Poperinge – Sint-Gillis-Waas en Zwevegem-Harelbeke zijn de andere in Vlaanderen en ook daar zijn er infovergaderingen.

Electrabel beschikt over 461 MW hernieuwbare energiebronnen en is daarmee de grootste producent van groene stroom in België.

Over het windmolenpark in Beervelde verscheen al dit artikel op Lochristinaar: www.lochristinaar.com/nieuws/windmolens-beervelde