Jaaroverzicht 2022 – Deel 1

Bennie
0 reactie(s)

Tekst © Bennie Vanderpiete

Ook in 2022 hielden we met Lochristinaar.com de vinger aan de pols en brachten (naar schatting) een 500-tal bijdragen met lokaal nieuws. Net als de voorgaande jaren kozen we uit elke maand van het voorbije jaar een 5-tal onderwerpen waarover we schreven en bundelden die tot een jaaroverzicht.

Vandaag krijgt u deel 1 van dat – soms eigenzinnig – jaaroverzicht. In de eerste 6 maanden van 2022 liepen de naweeën van de coronacrisis, en uiteraard de inval van Rusland in Oekraïne, als een rode draad doorheen de berichtgeving. Maar er was ook veel heuglijk nieuws.

De vernieuwde dorpskern van Zeveneken werd feestelijk geopend en Cultuursmakers en Ferm Zaffelare vierden hun 100ste verjaardag. Op sportief vlak herinneren we ons vooral Dries Van den Broecke, die de slalom en de reuzeslalom skiede op de Olympische Winterspelen in Peking en Jonas Van de Steene, die de wegrit won in de WB van Oostende. Regelmatig was er nieuws "heet van de naald" zoals de verkoop van Villa Johanna, het station van Beervelde dat gesloopt wordt, de start van de nieuwbouw bij Chiro Lochristi en zoveel meer.
Dat leverde, voor het eerste semester van 2022, een fotografisch overzicht met 37 beelden op (onderaan deze bijdrage). En heel binnenkort volgt deel 2 met de maanden juli t/m december.

Ook op VROB

Evenementenradio VROB zendt, sinds maandag, dit lokaal nieuwsoverzicht uit. Elke dag – met uitzondering van oudejaar en nieuwjaarsdag – komt één van de voorbije maanden aan bod. En de auteurs van de artikels kruipen zelf achter de micro om uw geheugen op te frissen. Deze namiddag wordt er al teruggeblikt op de maand maart, morgen volgt het nieuws van april enz. Om dan op zondag 8 januari af te sluiten met onze selectie van december. Dagelijks te beluisteren in het programma “TBC” van Dirk Vanluchene (www.vrob.be of FM 97,2 MHz).

Fotografisch jaaroverzicht – deel 1
(klikken op logo van Facebook om de reeks te openen).