Jaarverslag OCMW

Het jaarverslag van het OCMW is verschenen en we kregen veel cijfers voorgeschoteld. Zo krijgen we een beter inzicht op wat men allemaal doet.

Uitgedrukt in voltijdse equivalenten werken er 80 mensen en daarmee is het OCMW ook een belangrijke werkgever. De gemeentelijke bijdrage bedroeg vorig jaar 1.545.512 euro. Dat is minder dan oorspronkelijk voorzien was in het budget dat aanvankelijk op 2.044.656 euro was vastgelegd.

De weddelasten voor het hele OCMW zijn met 3,2% gestegen. Het aantal uitbetaalde leeflonen steeg met 34,6%, tot 226.526 euro.

De tussenkomst voor de asielzoekers? die niet in het lokaal opvanginitiatief (LOI) verblijven is gedaald met 45,8%.

In 2013 werd er voor 286.100 euro geïnvesteerd in duurzame goederen, zoals een nieuwe woning voor de woondienst en de renovatie van een andere woning, nieuwe vloerbekleding in WZC-kamers en een schuilhuisje voor rokende bewoners.

Het OCMW is een van de belangrijkste zorgverstrekkers in de gemeente met het woonzorgcentrum Sint-Pieter, de assistentiewoningen Hof van Lo, sociale dienst, poets- en klusjesdienst, naai- en strijkatelier, woondienst, schuldbemiddeling, juridisch advies, psychosociale en arbeidsbegeleiding, kringwinkel 'De Cirkel' en veel meer.

Het jaarverslag is 140 bladzijden dik en is na te lezen op www.ocmwlochristi.be

Scroll naar boven