Joris Robert Jeugdlaureaat 2018

Jean Marie
0 reactie(s)
Joris Robert jeugdlaueraat 2019 Jessie Coppens

© JMDB

Voor de vijfde keer werd het jeugdlaureaat uitgereikt. Na Erwin Van Damme in 2017 werd Joris Robert gelauwerd voor zijn lange carrière binnen de jeugdwerking van Lochristi en in het bijzonder van jeugdhuis Lodejo. 

Joris was jaren lid, leider en hoofdleider binnen Chiro Beervelde en actief bij jeugdhuis Lodejo. Ondertussen is hij 28 en al een tijd aan het werk maar nog altijd vol jeugdig enthousiasme. Hij ontving een werk in smyrna met tapisseriesteken van Jessie Coppens, bezieler van Oskar en Suzie.

Joris Robert Sofie Mingels

Naast Joris reikte men nog een extra oorkonde uit aan Sophie Mingels (nu cultuurambtenaar) voor haar jaren lange inzet op de jeugddienst, de buitenspeeldag en de tienerfuif. Ze kreeg de oorkonde van beste jeugdprojectcoördinator.

Dit jaar bestond de jury uit Erwin Van Damme (jeugdlaureaat 2017), Astrid Van de Vijver (Award ontwerper 2017), Ruben Scheire (BK Mountainbike 2017), Lien De Buck (lid jeugdraad) en Simon Bonne (voorzitter jeugdraad). Daarnaast zitten ook nog Sandro Di Nunzio (schepen van jeugd) en Christoff Van Acker (secretaris jeugdraad en jeugdconsulent) er bij. Zij hebben beide een louter adviserende rol.

muziekschool Lochristi

Muziek, een receptie met fruitsap, wereldwinkelbubbels en Rhulabier, gevolgd door een barbecue, maakten de avond compleet.