Kan valentijn je relatie redden?

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Valentijn

© Bennie Vanderpiete

Het antwoord lees je onderaan dit artikel. Na het romantisch etentje, het doosje hartvormige chocolaatjes en de verdacht buitensporig dikke bos bloemen die vandaag jullie deel waren.

Dat ik een hekel heb aan Valentijnsdag is geweten in mijn schutkring. Had ik het voor het zeggen dan werd 14 februari officieel uitgeroepen tot Hypocrietendag.

En ik voel me zeker geen gefrustreerde single, mijn visie op deze commerciële bedoening was er al ten tijde van de hoogdagen van mijn liefde.
Ik zag echt al te veel kleffe koppeltjes de revue passeren die het clichébeeld dat we hebben van Valentijnsdag gestalte hebben gegeven.

Er al eens bij stilgestaan, beste lezer, hoeveel keer we op jaarbasis niet lief zijn voor elkaar?

Maar vandaag geven we massaal gehoor aan de georganiseerde optische liefdesvariant en gommen we voor één dag het nare uit onze relatie. 'Let love rule!'
Luisteren naar het hart en minder naar het hoofd. Waar op zich niks mis mee is, zeker niet in tijden waarin iedereen meedraait in de ratrace van de dag.
De mooiste en meest rustgevende plek op deze aardkloot blijft toch in de armen van je geliefde.

En nu het beloofde antwoord op de titelvraag.

Nee, valentijn kan de vervaldatum van je relatie niet negeren, geeft je hoogstens wat uitstel. Hou je liefdesboeket in het oog, ook de duurdere verwelken sneller dan gedacht.

Ja, valentijn kan je relatie redden. En dan heb ik over de kracht van een tweede adem of mogelijkheid tot doorstart.

Voilà, voor elk wat wils op een dag als vandaag!