Kapelleken bijna afgewerkt

Jean Marie
0 reactie(s)
Kapelleken Lochristi

Tekst  - Foto JMDB ©

Na 18 maanden wegenwerken en omleidingen is het bijna zo ver. De werf in Kapelleken – School- en Dorpsstraat gaat weer open op 7 mei 2021.

De aannemer legt de laatste hand, zoals het aanbrengen van de nodige markeringen. In de vooravond van 7 mei wordt het afgewerkte bouwterrein opengesteld voor alle verkeer. Velen negeerden al die tijd de verkeersborden en zochten zich een weg tussen vrachtwagens, kranen, bulldozers en wegenwerkers. Ook beschadigingen aan het vers gegoten beton gebeurden.

Het strijkatelier zal vanaf dan ook weer vlot bereikbaar zijn. Het was soms een risicovol huzarenstuk om met een volle wasmand en kapstokken door het hindernissenparcours tot aan de Schoolstraat 40 te ploeteren.

strijkatelier Schoolstraat Lochristi

“In het Kapelleken, de Schoolstraat en Dorpsstraat werden rioleringen aangelegd voor de gescheiden afvoer van regen- en afvalwater. Tegelijk werden ook de private rioleringen afgekoppeld van de woningen in de Koning Albertlaan tussen Dorpsstraat en Westlede.

Er kwamen verhoogde fietspaden (in rood beton) langs beide zijden en de rotonde Braamstraat - Smalle Heerweg - Kapelleken - Hijftestraat kreeg een afgescheiden fietspad.

Voetpaden werden aangelegd langs beide zijden en in Kapelleken tussen huisnummer 31 en de rotonde kwam er enkel een voetpad aan de kant van de pare huisnummers.

Daarnaast werden er ook drie verkeersplateaus aangelegd om de snelheid van het verkeer te verminderen.

kruispunt Kapelleken Schoolstraat Lochristi

De werken kostten 4,5 miljoen euro. De Vlaamse overheid betaalde 1,5 miljoen euro voor de rioleringswerken. De provincie Oost-Vlaanderen subsidieerde 122.000 euro voor de fietspaden.”

Ook in de Heistraat en Kallestraat werd of wordt nog gewerkt, net zoals in Zeveneken. Zie https://www.lochristi.be/