Kerstmarkt: 2 gratis kraampjes voor “De Warmste Week” en optreden in de kerk

Bennie
0 reactie(s)
Kerstmarkt2022 - WarmsteWeek - © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

Op zondag 11 december is er de 32ste Lootse Kerstmarkt. De organisatie stelt 2 gratis kraampjes ter beschikking in het kader van “De Warmste Week”. In de kerk is er een kerstprogramma van Zafflo en co.

De voorbereidingen voor de kersmarkt in Lochristi lopen op volle toeren. Eerder kon u hier al lezen dat vzw Flobine het initiatief genomen had om de Lootse kersmarkt nieuw leven in te blazen. Rotary Lochristi-Laarne besloot om mee hun schouders onder het initiatief te zetten en ook evenementenradio VROB zal aanwezig zijn.

Kerstmarkt2022 - WarmsteWeek - © Bennie Vanderpiete

Wie wil een gratis standjes ten voordele van “De Warmste Week”

Ondertussen zijn er al meer dan 30 kraampjes toegewezen en het worden er elke dag meer. Daarom besloot de organisatie om ook 2 standjes gratis weg te geven aan wie die dag iets wil organiseren en/of verkopen (géén gewone drank- of eetstand, verpakte voedingswaren of typische kerstproducten zoals bv. gepofte kastanjes kunnen wel) ten voordele van een goed doel in het kader van “De Warmste Week”. Wie interesse heeft en de opbrengst van zijn standje aan een mooi project wil schenken, mag contact opnemen met de organisatie (mail kerstmarkt.lochristi@gmail.com) en maakt zo kans op een gratis kraampje op zondag 11 december.

Kerstmarkt2022 - WarmsteWeek - © Bennie Vanderpiete

Optreden in de kerk

Zondag 13 februari traden Dirk Meul (voordracht), Veerle Hermans (zang en viool), Jan Boone (zang) en Willem De Sutter (accordeon) samen voor het eerst op, toen in het sierteeltmuseum. Hun valentijnprogramma “4 de liefde” werd fel gesmaakt. Op zondag 11 december brengen ze met hun muziek- en woordgroepje “Zafflo & co” een kerstvoorstelling in de kerk van Lochristi. Verheug u op een sfeervol uurtje met bekende kerstliedjes, het verhaal “Wannes Raps” van Ernest Claes en een cursiefje van Louis Verbeeck. Jan Boone kan die dag niet aanwezig zijn, maar Freddy De Ridder neem zijn plaats in. De voorstelling gaat door in de Sint-Niklaaskerk van Lochristi en begint om 15 uur. Plaatsen reserveren is niet nodig, toeschouwers mogen een vrije bijdrage geven.