Kerstmarkt: 43 standhouders, heel wat optredens en kinderanimatie

Bennie
0 reactie(s)
Kerstmarkt update Dec22 - © Bennie Vanderpiete

Tekst en titelfoto © Bennie Vanderpiete

Zondag is het zover. Dan is er, van 14 tot 20 uur, de 32ste kersmarkt van Lochristi. Voor het eerst ligt de organisatie in handen van vzw Flobine, die daarbij op de steun kunnen rekenen van Rotary Lochristi-Laarne. Dat kon u hier eerder al lezen. Wat mag u verwachten zondag? Minstens 43 kraampjes (er is nog plaats!) en heel wat optredens.

Kerstmarkt update Dec22 - © Bennie Vanderpiete

43 standhouders en ook kinderanimatie

Tot nu toe zijn er 43 standhouders, vooral verkoopstandjes, aangemeld. 26 daarvan zullen “non-food” verkopen met o.m. juweeltjes, bloemen en stoffen in het aanbod. Ook heel wat variatie bij de eetstandjes. Wie niet kiest voor een klassieke hamburger of lekkere pannenkoek, kan deze keer smullen van specialiteiten zoals Italiaanse stokjes, tartiflette of spiraalaardappelen (chips on stick). 43 kraampjes tot op heden, maar er kunnen er nog een paar bij. Wie interesse heeft, mag altijd contact opnemen met de organisatoren (mailen naar kerstmarkt.lochristi@gmail.com ). Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Zij kunnen hun hartje ophalen op de kermisattracties, er is kinderanimatie, grime en speelpleinwerking Joepla vertoont een film in JH Lodejo. En – uiteraard –  ook de enige échte Kerstman uit het hoge Noorden zal aanwezig zijn.

Kerstmarkt update Dec22 - © Bennie Vanderpiete

2 kraampjes “Warmste Week”

De organisatie besloot ook om ook 2 standjes gratis weg te geven aan wie op zondag 11 december iets wil organiseren en/of verkopen (Géén gewone drank- of eetstand. Verpakte voedingswaren of typische kerstproducten zoals bv. gepofte kastanjes kunnen wel) ten voordele van een goed doel in het kader van “De Warmste Week”. Die kraampjes zijn nog steeds beschikbaar en wie de opbrengst van zijn standje aan een mooi project wil schenken, mag contact opnemen met de organisatie (mail naar kerstmarkt.lochristi@gmail.com).

Kerstmarkt update Dec22 - © Bennie Vanderpiete

Optredens buiten

Zondag zal de Kersmarkt geopend worden door een heuse doedelzakspeler. Die zal trouwens de hele namiddag (tot 18 uur) voor muzikaal entertainment zorgen. Om 17 uur is er, ter hoogte van de ingang van Edugo, een optreden van de muziekschool Lochristi. Daar vindt, omstreeks 17.45 uur, ook een heus vuurspektakel plaats met o.m. vuurspuwen, ropeskipping met een brandend touw en jongleren met vuur. Waarna (omstreeks 18.30 uur) een tweede optreden met kerstliedjes volgt van de mooie stemmetjes van de muziekschool.

Kerstmarkt update Dec22 - © Trent Pickering

In en rond de kerk

Ook in, en rond, de Sint-Niklaaskerk is er heel wat te doen. Het muziek- en woordgroepje “Zafflo & co” geeft om 15 uur een kerstvoorstelling in de kerk van Lochristi. Verheug u op een sfeervol uurtje met bekende kerstliedjes, het verhaal “Wannes Raps” van Ernest Claes en een cursiefje van Louis Verbeeck. Plaatsen reserveren is niet nodig, toeschouwers mogen een vrije bijdrage geven.

Nadien wordt er dan een heus lichttapijt gemaakt in de kerk. Vanaf 17 uur (tot 20 uur) zullen 2 mensen rondlopen op de kerstmarkt, kaarsjes uitdelen en de bezoekers uitnodigen om die kaarsje in de kerk bij de kerststal te plaatsen en aan te steken. Voor de trappen van de kerk zal er dan ook soep verkocht worden ten voordele van Welzijnszorg.

Kerstmarkt update Dec22 - © Trent Pickering

Kerstmarkt update Dec22 - © Trent Pickering

Foto's © Bennie Vanderpiete , Trent Pickering (Unsplash), Kertsmarkt Lochristi