Kringwinkel morgen opnieuw open

De Kringwinkel verhuisde naar de Antwerpse steenweg 31 (recht tegenover Colruyt) waar vroeger Decosan gevestigd was en heropent morgen zaterdag 31 augustus om 10 uur. Het aanbod wordt uitgebreid. We gingen al even een kijkje nemen.

De nieuwe locatie is 680 m² groot en ook de opslagruimte biedt met 400 m² veel meer mogelijkheden. Drie magazijnstellingen boven elkaar zorgen ervoor dat er veel meer kan gestockeerd worden.

Veel licht via de koepels op het dak, witte muren  en de kringwinkelkleuren (petroleumblauw en oranje) werken uitnodigend voor klanten op zoek naar wat soms quasi nieuw is en bijna naar hergebruik snakt.

Het aanbod is door de grotere oppervlakte ook quasi verdubbeld. Je vindt er een afdeling textiel, huisraad, boeken, speelgoed, elektro en meubelen. Wat dacht je van een flat screen TV LG voor zo’n 150 euro met 2 jaar garantie? Of een JVC ? De toestellen worden volledig nagezien in het labo van IDM.

Personeel

Momenteel werken er 10 voltijdse equivalenten. Via de Vlaamse Overheid zal nog verder gezocht worden zodat er 15 voltijds aan de slag kunnen. In Zelzate worden de openingsuren gewijzigd en is de winkel nog slechts 2 dagen open. Daardoor verhuizen enkele medewerkers 3 dagen per week naar Lochristi. Ook via het ‘ leer werk systeem’ van het OCMW zijn drie medewerkers aan de slag.

Winkelen en afleveren

Via de hoofdingang vooraan kun je gaan winkelen en via de zijkant rechts kan men goederen afleveren. Daar zal een poort na de openingsuren de toegang versperren zodat er minder ‘zo maar’ wordt achtergelaten buiten de werkuren van het personeel.

Duur?

Lochristi heeft de naam in de Kringwinkel duur te zijn in vergelijking met andere winkels. Peter Catthoor, verantwoordelijke voor de winkels bij De Cirkel ontkent dat.

“ We moesten op de vorige locatie een heel strenge selectie doorvoeren en konden alleen het allerbeste in de winkel aanbieden. Het was een kwestie van oppervlakte en haar mogelijkheden. Nu zal het aanbod ruimer zijn en de prijzen navenant. We streven altijd naar de beste kwaliteit in onze aanbiedingen. Zo is Antwerpen het duurst terwijl Zelzate tot de 5 goedkoopste behoort. Lochristi zit wat prijzen betreft pal in het midden. “

Openingsuren?

Deze worden uitgebreid. De winkel is nu ook onder de middag open van dinsdag tot en met zaterdag (10 tot 17.30). Gesloten op zondag en maandag. Wie spulletjes brengt kan dit ook van dinsdag tot zaterdag maar uiterlijk tot 17.15 uur.

Lochristinaar ging al eens langs. Benieuwd hoe de winkel er binnen uitziet? U ontdekt het in onze fotoreeks.Veel kijkplezier

Scroll naar boven