Kringwinkel verhuist in de zomer 2019

Jean Marie
0 reactie(s)
Kringwinkel Lochristi 2019 Decosan

© Bennie Vanderpiete

De Kringwinkel in Dorp Oost zocht al een tijdje een nieuwe locatie, nadat het huurcontract niet werd verlengd en ten einde loopt in april 2019. Ze hebben een nieuwe stek gevonden en verhuizen in de zomer van volgend jaar naar de Antwerpse steenweg 31, waar momenteel nog Decosan huist. De Wereldwinkel (OWW) gaat naar Dorp West.

vzw De Cirkel

Kringwinkel Oxfamwereldwinkel Lochristi

In het gebouw Dorp Oost 152 houdt niet alleen de Kringwinkel zijn activiteiten maar is ook de Oxfam Wereld Winkel (OWW) gevestigd en het parochiesecretariaat.

De Kringwinkel - die heel nauw samenwerkt met het OCMW en de wereldwinkel - moesten op zoek naar een nieuwe locatie. Kopen was een mogelijkheid voor vzw De Cirkel maar het wordt een grotere winkel recht tegenover grootwarenhuis Colruyt.

Decosan Lochristi

Ze kunnen in de zomer van 2019 in de winkel van Decosan hun intrek nemen. Decosan stopt op 1 juli 2019 en de Kringwinkel verhuist per 1 augustus.

De vzw was oorspronkelijk gekoppeld aan het OCMW Lokeren en actief sinds 1997. Men zocht naar uitbreiding en die kwam er in juni 2010 met de samenwerking met het OCMW Lochristi. Ook in Zelzate is er een winkel.

OWW Oxfam Wereld Winkel

Oxfam Wereldwinkel 2019 Lochristi

De wereldwinkel, die nauw samenwerkt met de gemeente, verhuist ook naar een nieuwe locatie in Dorp West 98, waar nu tijdelijk - omwille van verbouwingen - ‘De Leefboom’ is gevestigd. Nu Lochristi Fair Trade gmeente is, blijft zo ook de gemeentelijke ondersteuning.

Eerder verschenen: https://www.lochristinaar.com/nieuws/kringwinkel-en-oww-moeten-verhuizen