Kunstacademie Ter Beuken

Vanaf september starten 20 academies in Oost-Vlaanderen met opleidingen voor muziek en woord voor leerlingen vanaf 6 jaar. Ze kunnen ook met nieuwe opleidingen uitpakken. Kunstacademie Lokeren heeft sinds een aantal jaar ook een vestiging in Lochristi, die financieel werd ondersteund. De oppositie had hieromtrent kritiek omdat er al een muziekschool is.

Gemeenteraad 29 mei 2017

“Goedkeuring aangepaste overeenkomst met stad Lokeren over filiaal Lochristi. Op 31 augustus 2015 keurde de raad de samenwerkingsovereenkomst met de stad Lokeren goed voor het filiaal van de stedelijke kunstacademie Ter Beuken te Lochristi, dat op 1 september 2015 van start ging. Uit een verificatieverslag, ontvangen op 31 januari jl., is gebleken dat de programmatienormen niet bereikt zijn, waardoor het filiaal moet gesloten worden op het einde van het schooljaar.

Het Agentschap voor Onderwijsdiensten toont begrip voor de geformuleerde bezwaren – en zal hun procedure aanpassen – maar is verplicht de regels strikt te volgen.

Het college stelt voor de werking van het filiaal toch verder te zetten vanaf 1 september 2017 en de personeelskosten ten laste te nemen. Hiertoe dient de samenwerkingsovereenkomst met Lokeren enigszins aangepast te worden.”

Het ging om een bedrag van 30.000 euro.

Meer informatie? https://www.lochristi.be/nieuwsdetail/1523/kunstacademie-ter-beukenhttps://lokeren.be/subsites/kunstacademie/downloads

Verantwoordelijk Minister, Hilde Crevits

In Oost-Vlaanderen starten 30 academies met 182 nieuwe opleidingen. Zo zal de Kunstacademie van Geraardsbergen de richtingen mondharmonica, animatiefilm en fotokunst aanbieden. De stedelijke academie van Deinze de optie musical. De academies van Lede en Lebbeke en de GO Academie van Gent starten dan weer met een volledig nieuwe afdeling beeldende en audiovisuele kunsten.

Kunstacademie Ter Beuken krijgt een domein overschrijdende initiatieopleiding, eerste graad muziek, eerste graad woordkunst-drama, specialisatie muziek, oude muziek en de muziekinstrumenten altviool, barokhobo, barokluit, barokmusette, bassethoorn, blokfluit, cello, contrabas, cornetto, fagot, gamba, historische gitaar, historische harp, hobo d’amore, mandoline, natuurhoorn, renaissanceblokfluit, renaissanceluit, sackbut, theorbe, traverso, viool, zang, clavichord, klavecimbel, orgel, pianoforte en harmonium. Verder experimentele muziek, specialisatie woordkunst-drama en regie.

Scroll naar boven