Kunstexpo in ’t Hof van Keysers

Jean Marie
0 reactie(s)
Kunstexpo in ’t Hof van Keysers Zaffelare Kerkstraat 24

Op vrijdag 3 maart van 18 tot 23 uur – zaterdag 4 en zondag 5 maart 2023 telkens van 11 tot 19 uur kunt u de tentoonstelling van hedendaags kunst bezoeken bij de familie Neyt-Kerckvoorde in Zaffelare, Kerkstraat 24.

Diverse kunstenaars uit onze regio stellen hun werk tentoon bij Marleentje en Patrick. Marnix De Keukelaere kwam al eerder langs. https://www.lochristinaar.com/nieuws/kunst-de-galerie-%E2%80%99t-hof-van-keysers

oude brouwerij Zaffelare

Frans Heirbaut is de zoon van beeldhouwer Gisleen Heirbaut en behaalt te Sint-Niklaas het diploma hoger kunstonderwijs beeldhouwen (1974) en tekenen (1975). Naar aanleiding van de viering van 800 jaar Sint-Niklaas geeft Kunst in de Stad hem de opdracht de stichtende gravinnen te vereeuwigen op de Grote Markt van Sint-Niklaas, een idee dat jaren geleden gelanceerd werd vanuit de stedelijke emancipatieraad. Het beeld staat op de Markt.

Koen Muller woont en werkt in Eksaarde. Hij is tekenaar, schilder en beeldhouwer en kan nu al terugkijken op een rijk en gevarieerd oeuvre.

De rode draad door het hele oeuvre van Rik Vermeersch is realisme. Over die rode draad maakte uitgeverij Lannoo een boek dat Vermeersch' realisme doorheen de tijd toont.

Laurent Cruyt en Lene Keunen zijn er ook en daar te ontdekken.

Frans Gentils creëert vanuit een passie voor archeologie, natuurkunde en de evolutietheorie zijn kunst. Zowel in zijn tekeningen als zijn schilderijen combineert hij fossiele vormen, menselijke lichaamsdelen en dierlijke elementen.

Sommigen van hen waren al te genieten in het SMAK of Muzee.