Lentedegustatie Nobel – wijn proeven op een prachtig domein

Bennie
0 reactie(s)
Wijndomein Nobel Lentedegustatie 2019

© Tekst & Foto's Bennie Vanderpiete

Wijndomein Nobel opende voor de tweede keer zijn deuren voor het grote publiek. Er was een erg mooie opkomst, mede dankzij het erg mooie weer en 3 nieuwe wijnen.

Vorige zomer organiseerde EROV (Economische Raad Oost-Vlaanderen) de Oost-Vlaamse Wijntoer. Tien wijnbouwers uit eigen provincie openden hun deuren voor het grote publiek.  Wijndomein Nobel nam toen voor het eerst deel aan dit 2-jaarlijks event en kende een ware overrompeling. Gisteren, pinkstermaandag, nodigde Nobel de wijnliefhebbers uit voor een lentedegustatie. Iedereen was er welkom om te proeven en te genieten.

3 nieuwe wijnen

Joris Van Duffel en Laurence De Kerpel begonnen in 2012 met zo’n 2.000 wijnstokken. Wat startte als een “kleinschalige hobby” is de voorbije jaren uitgegroeid tot een wijndomein van 5,5 ha.
Ze hebben -  op de zanderige bodem van Lochristi - ondertussen zo’n 23.000 ranken staan. Recent werd de oogst 2018 gebotteld. Nobel heeft nu 7 wijnen in het aanbod: 4 witte, 1 rosé wijn en 2 rode.

Nieuw zijn de Chardonnay Cuvée (“Een geraffineerde witte wijn met subtiel smaakpallet met tropische vruchtaccenten. Ideaal bij kip, parelhoen, vispannetje en coquilles”), de Nobel Legende (“een blend van Johanniter, Pinot Gris en Chardonnay. Strak en harmonieus en ideaal als aperitief”) en de Nobel Pinot Noir (“Een kersenrode, fruitige Pinot Noir. Een fruitbom van kers, framboos en rode bes”).

De lentedegustatie

Ook deze Lentedegustatie bij Nobel kon terug op heel wat belangstelling rekenen. Bezoekers mochten voor 7 euro proeven van 7 wijnen met de nodige deskundige uitleg. Bij aankoop van 6 flessen werd het degustatieticket in mindering gebracht.

Onder de ca 500 wijnliefhebbers ook een aantal inwoners uit Lochristi die voor het eerst het wijndomein bezochten. Zij waren verrast over de wijnschat die verborgen ligt tussen Hoekskensstraat en de Denen. Een parel aan de Lootse kroon.

Fleur de Leys

Ook wie een beetje honger had, kwam aan zijn trekken tijdens het event. Xavier Leys van Fleur de Leys was aanwezig met het “Feestbusje”. Je kon er terecht voor lekkere Bissaro ham, een kaasplankje, oesters, gerookte zalm of een “pita de luxe” met lamsboutvlees.

De sta tafeltjes aan de foodtruck waren de ideale locatie om bij te praten bij een hapje en een drankje. En ondertussen konden de kinderen zich vermaken op het springkasteel.

Lochristinaar maakte enkele sfeerbeelden. Veel plezier met onze fotoreeks.