Les Mères Sauvages in Zaffelare

Jean Marie
0 reactie(s)
Les mères sauvages

Zaterdag traden Les mères sauvages op in de Maalderij aan de Nerenhoek in Zaffelare. Het strijkkwintet met Saartje, Marie-Katrien, Liesbet, Martje en Olivia speelden viool, contrabas en cello op deze prachtige locatie. Hun muziek werd meer dan gesmaakt.

Waarom ‘Les Mères Sauvages’

Marie-Katrien: “ Ik kreeg de vraag om in Pairi Daiza te komen spelen met een ensemble. Ik contacteerde mijn vriendinnen van onze studententijd en er werden repetities afgesproken. Het werd al snel duidelijk dat het zeer moeilijk is om 5 mama's van jonge kinderen bijeen te krijgen. Vandaar de Mama's.

Toen grapte iemand dat we op het concert in het dierenpark een bordje moesten zetten: "Pas op, niet voederen: Wilde Mama's". Dat werd dan in het Frans ‘Les Mères Sauvages’, wat toch ook beter klinkt.”

Deze zomer hebben ze heel vaak de nocturnes van Pairi Daiza afgesloten en speelden ook tijdens de Gentse Feesten. De bezoekers van het dierenpark - www.pairidaiza.eu/nl kregen een laatste concertje aan de uitgang.

“ Daar stonden we dan in de zomer rond 23 uur met een paar kaarsen aan onze voeten Het was nog best aangenaam, zelfs zonder truitje. We speelden toen een arrangement van "l'été indien" en de mensen zongen enthousiast mee. Dat was echt een kippenvelmoment.”

Wie zijn die Wilde Mama’s?

Het zijn 5 professionele muzikanten met een masterdiploma muziek. Ze geven les in het DKO (Deeltijds Kunst Onderwijs) en spelen daarnaast als freelancers mee met oa Arc-en-Ciel, La Passione, Prima la Musical, Brussels Philharmonic, het Kamerorkest Brugge...

Maar het is de liefde voor de kamermuziek die hen samenbrengt in het kwintet ‘Les Mères Sauvages.’

In Zaffelare brachten ze muziek van Rusland tot Zuid-Afrika, Van Vivaldi en Bach, van Brel en Coldplay (18 stukjes) om met het bisnummer Lord of The Dance af te sluiten.

De muzikaal erg hoogstaande avond werd afgesloten met een drankje en een babbel met deze jonge mama’s. Ze hebben nog geen cd of filmpje. Een website komt maar je kunt alles volgen via https://www.facebook.com/lesmeressauvages