Lezing over orgaandonatie

Jean Marie
0 reactie(s)
Lezing over orgaandonatie

Op maandag 22 oktober organiseert ’t Fazantenhof om 14 uur een lezing over orgaandonatie. Ze ontvangen die middag transplantcoördinator Christel Walraevens (UZ Gent).

Zij geeft meer uitleg over orgaandonatie en alles wat erbij komt kijken. Aansluitend zal een transplantmama een persoonlijke getuigenis brengen.

Het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ riep onlangs op om te registeren als orgaandonor en bracht enkele aangrijpende verhalen van mensen die op de wachtlijst stonden.

Ook hier werd uitzonderlijk het gemeentehuis op zondag geopend om registraties te ontvangen. Liefst 167 mensen kwamen langs om meer informatie op te halen of om zich te registreren.

Heel wat mensen zijn in de veronderstelling dat zij automatisch donor zijn. In theorie is dat zo, maar in de praktijk vragen de artsen steeds aan de familie van de overledene of ze toestemming geven. Vaak wordt dat door schok van het overlijden geweigerd.

Wie zeker is van zijn keuze om orgaandonor te zijn, laat zich best bij het gemeentebestuur registreren als orgaandonor. Zo ben je zeker dat je wil gerespecteerd wordt na je overlijden.

Op maandag 22 oktober zal je dat ook na afloop van de lezing in ’t Fazantenhof kunnen doen.

Praktisch? De lezing start om 14 uur en is gratis. Je plaatsje reserveren kan via dienstencentrum@ocmwlochristi.be of 09 238 32 18.