Lijst Open VLD 2018: ervaring en nieuwkomers

Open VLD Lochristi trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met een mix van ervaring en nieuwkomers. Met een brochure met de realisaties en een enquêteformulier, trekken ze de campagne op gang. In september maakt Open VLD zijn verkiezingsprogramma bekend.

Ervaring en nieuwkomers

Maandag stelde Open VLD Lochristi de kandidaten voor waarmee de partij naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober trekt. Al is dit nog een voorlopige lijst, want de leden van Open VLD dienen dit voorstel nog goed te keuren. Helemaal bovenaan – uiteraard – Yves Deswaene, ondertussen bijna 18 jaar burgemeester van Lochristi. Dat werd reeds beslist op de partijraad in oktober 2017.

Verder een mix van ervaring en nieuwkomers. Marie-Claire Van Nieuwenhuyse, Patrick Maes, Sandro Di Nunzio, Frederic Droesbeke, Hilde Baele, Frederik Van den Berghe, Elise Neyt en Micheline Bauwens vindt u op de plaatsen 2 tot en met 9.

Steve Van der Vennet – ondertussen al 4 jaar gemeenteraadslid – vervolledigt de top-10. De huidige schepenen Jean-Pierre Raman en Janine Stadeus bekleden de plaatsen 26 en 27 en zijn de lijstduwers. Zij zijn er – net als Patrick Maes – bij sinds 1982 en komen dus voor de 7de maal op bij gemeenteraadsverkiezingen.

11 nieuwkomers

De eerste twee nieuwkomers op de lijst zijn Danny Taghon en Charlotte Alderweireldt op de posities 11 en 12. Danny Taghon (56) is gehuwd, bloemist en woont in de Hoekskensstraat. Zelfstandig makelaar Charlotte Alderweireldt (32) uit Zaffelare is wettelijk samenwonend, zwanger van haar 2de kindje en bekleedt plaats 12. Tom De Grauwe (32) is administratief medewerker in het Sociaal Huis te Lochristi en ook actief bij het GAPH (Gemeentelijke adviesraad voor personen met een handicap). Nathalja Dejaeghere (33) is een alleenstaande moeder met 2 kindjes en woonachtig in Lochristi. Bart Gunst kent u ongetwijfeld als “loopcoach Bart” die al verschillende marathons liep. Hij is getrouwd, vader van 2 dochters en werkt bij Mediafin, uitgever van De Tijd en L’Echo.
“Politieman op rust” Perry Gautier (56) neemt eveneens voor het eerst deel aan de verkiezingen. Perry – vader van 2 kinderen – was tot oktober 2017 wijkagent in Zaffelare en drugpreventiemedewerker voor de scholen. Hij kreeg positie 20 op de lijst, net voor Brigitte Verschueren (62) uit de Steenakkerlaan. Zij was 27 jaar bediende bij het gemeentebestuur op de dienst “bevolking”. Brigitte is moeder van 2 kinderen en fiere oma van 3 kleinkinderen. Inès Goeman (61) is alleenstaand en zelfstandig pedicure in Zaffelare. Zij werkt halftijds bij Partena en heeft drie mandaten in de liberale vakbond. Chloë Van Brussel (25) is de jongste nieuwkomer. Zij heeft een vriend, is woonachtig in Lochristi en werkzaam bij een verzekeringsmakelaar. Sinds 2017 zetelt Chloë in de OCMW-raad.
Ook de posities 19 en 22 zijn voorzien voor 2 nieuwbakken politica. Die gesprekken zijn lopende. Zo zal de lijst van Open VLD 13 kandidaten van het vrouwelijk geslacht tellen en – naast heel wat ervaring – ook 11 nieuwkomers bevatten.

Brochure ”Realisaties” met enquête

Samen met de voorstelling van de kandidaten, gaf Open VLD ook de aftrap voor zijn verkiezingscampagne met daarin 2 belangrijke momenten. Eerstdaags mag u in uw bus de brochure “Open VLD – Deel 1: Realisaties” verwachten. Een lijvig document in een handig formaat en met heel wat foto’s, dat een overzicht geeft van de verwezenlijkingen van het huidige bestuur.

In de brochure ook een enquêteformulier met 20 vragen en ruimte om zelf voorstellen in te dienen. Deze zomer worden de resultaten van deze bevraging dan verwerkt en bestudeerd. In september zal Open VLD dan zijn verkiezingsprogramma voorstellen en mag u deel 2 verwachten.

Burgemeester Yves Deswaene benadrukte dat er naast de verwezenlijkingen ook al heel wat zaken op de rails gezet werden voor – of men meewerkt aan – een duurzame toekomst. Hij verwees o.m. naar het burgemeestersconvenant, de recente inhuldiging van het windmolenpark Luminus Lochristi-Laarne, de inrichting van de groenpool achter het crematorium waar een zachte vorm van recreatie mogelijk zal zijn en de brug aan de spooroverweg in Beervelde.
“En laat u niets wijsmaken, wij zijn en blijven een financieel gezonde gemeente waar het aangenaam wonen is” aldus Yves Deswaene, die ook nog kort inging op de Baloise Belgium Tour. “Kritiek moet en mag er zijn, maar de Baloise Belgium Tour is een absolute voltreffer voor onze gemeente”.

Vernieuwde website

De enquête kan u ook invullen via de vernieuwde (eigen) website van de Open VLD Lochristi
http://www.openvldlochristi.be/

In onze fotoreeks ontdekt u alle kandidaten die vandaag gekend zijn.

Scroll naar boven