Linda toont schoonheid in de gang

Als je er, zoals Linda Tollenaere, een carrière van 38 jaar als verpleegkundige hebt opzitten, lief en vooral leed zag, is het niet verwonderlijk dat schoonheid creëren het antwoord is.

'Kunst aan de Gang', in het gemeentehuis van Lochristi, toont ons een doorsnede van wat er artistiek leeft binnen onze gemeente. Het is een halteplaats voor zowel kunstenaar als passant. Tot en met december kleedt het kleurrijke werk van Linda de muren van de gang aan. De drang om te tekenen had ze al heel vroeg, weet ze. Zo was er een jeugdvriendinnetje in wier ouderlijk huis een Vlaamse schouw stond, en die tekende ze ontelbare keren na. Het spel van licht en kleur en hoe dit te vangen, bleef haar doorheen de tijd fascineren. Wat haar bij beeldhouwer Hugo Van Der Vekens bracht die via het avondonderwijs haar kijk op kunst opentrok. Tekenen met houtskool, olieverf op doek, kneden en creëren, het hele pallet aan mogelijkheden werd haar deel. En dat vertaalde zich in figuratief werk dat haar definitie van optimisme en schoonheid weergeeft.

Kunst aan de gang Linda Tollenaere - © Bennie Vanderpiete

Linda is lid van kunstenaarsgroep Hermeline, waar het groepsgevoel een even sterk bindmiddel is als de werken die er tot stand komen. Dat Linda er al een flink parcours heeft opzitten, bewijst het lijstje tentoonstellingen waar ze te bewonderen was. Van het Begijnhof in Sint-Amandsberg, Kunst omdat het Moet, Willemsfonds, Ambachtelijk Weekend, Galerij Block en het gewezen dierenpark in Lochristi… Wat we nu te zien krijgen in de gang is het resultaat van de laatste vier jaar schilderen, waarbij ze meer in detail ging werken. Alledaagse dingen, die ons alleen maar vrolijk kunnen maken. Of zoals ze het mooi weet te verwoorden: 'Ik draag mijn optimistische kijk op de wereld uit en hoop dit nog graag lang te blijven doen.' Soms ligt het recept voor geluk vlak voor onze voeten.

Kunst aan de Gang (Gemeentehuis, Dorp-West 52, Lochristi)
Tot eind december te bezoeken tijdens de openingsuren gemeentehuis.

Kunst aan de gang Linda Tollenaere - © Bennie Vanderpiete

Kunst aan de gang Linda Tollenaere - © Bennie Vanderpiete

Kunst aan de gang Linda Tollenaere - © Bennie Vanderpiete

Kunst aan de gang Linda Tollenaere - © Bennie Vanderpiete

Alle schilderijen © Linda Tollenaere

Scroll naar boven