Lo-Kort

Jean Marie
0 reactie(s)

Net terug. Dit nieuws over Bert, Alicia, Evi, Luc, Guido en ander schoon volk uit diverse hoeken las u nog niet op Lochristinaar.

Bert Redant

Met zijn team namen ze in een Aston Martin Vantage V12 deel aan de 24 uren van Francorchamps maar een crash – zonder erg – noopte hen tot opgave. Vorig jaar zat Bert Redant (Profile Tyre Center Lozen Boer) achter het stuur van een Porsche en bereikte de eindstreep.

Alicia Franck

Op 21 juli haalde Alicia brons op het BK MTB bij de elite dames. Puik want het was haar eerste deelname in deze categorie.
“ Ik kwam met een goed gevoel aan de start, maar door het tegenvallende resultaat in het Nederlandse Steenwijk, een week voordien, was ik toch niet zeker van m’n stuk. Bij de start was ik redelijk goed mee, en ik kon ronde de 7e plek het snel lopende bos indraaien.
In de eerste twee rondes zit ik samen met Kristien Nelen en teamgenote Inne Gantois in een groepje om plaatsen 4 tot 6. Wanneer Gantois er af lag, wou ik ook niet meer wachten en viel de volgende ronde, na het technische aangelegde gedeelte, aan. Er waren 2 moeilijke stukken in het parcours waar Nelen telkens voet aan de grond moest zetten en waar ik kon rijden. Daar pakte ik telkens een aantal seconden voorsprong. Die voorsprong kon ik goed gebruiken om te proberen recupereren en genoeg te drinken in de ontzettende warmte. In de voorlaatste ronde kwam ze niet meer terug en ben ik vol blijven rijden. Ook in die ronde viel Petra Mermans en kon ik zo naar de 3e plek rijden. Winst was voor Githa Michiels en Sanne Cant finishte tweede. Daarmee werd ik ineens ook eerste niet-prof.
Ik ben zeer tevreden over dit resultaat, ik ben nog steeds pas eerstejaars belofte en hoop nog veel vooruitgang te kunnen boeken. Al valt de combinatie met hogere studies niet mee. Wedstrijden zoals het BK zijn dé motivatie om er voor te blijven werken.”

Evi Van Acker

Na haar stage in Nieuwpoort heeft ze de Noordzee ingeruild voor Rio waar de trainingen worden verder gezet op de Olympische wateren van Rio 2016.

Luc Van de Vijver

Luc VDV werd cultuurlaureaat 2013. Hij is leraar – schrijver-dichter en eindredacteur van het maandblad ‘9080’.

Guido Belcanto in Puyenbroeck

Guido Belcanto treedt op zaterdag 31 augustus om 20.30 uur op in de evenemententent van Puyenbroeck. Tickets kosten 6 euro in voorverkoop en 8 aan de kassa. Tickets in voorverkoop zijn verkrijgbaar in het bezoekerscentrum van het domein of via uitbureau (09 233 77 88 of www.uitbureau.be. Bij Uitbureau betaal je wel 1 euro reservatiekosten per ticket en ook verzendingskosten.

Kinderopvang

Nu de schoolvakantie vordert, ben je misschien op zoek naar kinderopvang? Er zijn er heel wat in Lochristi maar wellicht heb je geen totaaloverzicht? De jeugddienst maakte een overzicht en je vindt het op www.lochristi.be/kinderopvang of op www.jeugdlochristi.be (school/opvang). Het overzicht van alle kinderopvanginitiatieven wordt voortdurend bijgewerkt. Ontbreek jij of jouw organisatie in dit overzicht, neem dan contact op met de jeugddienst.

Joepla is mobiel

De speelpleinwerking komt ook naar jouw buurt? Ze kwamen al in mijn buurt afgelopen julimaand en ook op 7 – 14 en 21 augustus bezoekt Joepla verschillende buurtpleintjes. Via een foldertje in de bus weet je wanneer jouw straat of wijk aan de beurt is.
Met een mobiel aanbod organiseert men zo een rondtrekkend vrijetijdsinitiatief. Meer informatie via www.speelpleinjoepla.bespeelpleinjoepla@lochristi.be.

Diamant

Georges Rogiers en Marie-José Van Laere zijn waren op 29 juli 60 jaar getrouwd. Ze werden ook door het gemeentebestuur in de bloemetjes gezet.
André Naessens en Agnes Colpaert zijn 50 jaar getrouwd. Hij was bijna twee decennia brigadecommandant in Lochristi maar is nu al bijna 20 jaar met pensioen.