Lo Kort

Jean Marie
0 reactie(s)
Lochristi

Wat bijeengesprokkeld nieuws van uit de gemeente met warmtepompen, de bib, de politiechef en nog veel meer.

Komt de korpschef nog terug?

Na een schorsing van meer dan anderhalf jaar heeft de politieraad zich in een geheime zitting en stemming tegen de terugkeer van Koen Eeckhaut, zonechef Politiezone PZ5416 Puyenbroeck, uitgesproken.

Het is nu aan de Minister van Binnenlandse Zaken (of de Raad van State?) om de zaak definitief te beslechten. Het begon met de leasing van een Volvo en het niet naleven van de beslissingen van de politieraad bij de leasing van diverse voertuigen.

Het Hof van Beroep Gent verleende opschorting van straf. Een tuchtmaatregel volgde en nu zijn we aanbeland bij de terugkeer of niet.

Afgaand op de reacties op de site van ‘Het Nieuwsblad’ krijgt Koen Eeckhaut nog altijd steun van politiepersoneel.

Premie voor je warmtepomp in Lochristi

Hernieuwbare energie belangrijk omdat fossiele brandstoffen ooit op raken. De gemeente geeft (naast andere premies!) een subsidie bij de aankoop van een van een warmtepomp. Ze verbruiken een kleine hoeveelheid elektriciteit om de gratis warmte uit de bodem, het grondwater of de buitenlucht te halen. Die warmte kan je dan gebruiken om te verwarmen.

De gemeente steunt je bij de aankoop van een warmtepomp en geeft je een subsidie van 15% van de kostprijs met een maximum van 500 euro.

Meer informatie: www.lochristi.be – Diensten – Milieu.

LochristiBibliotheekweek

De bib verwent al jouw zintuigen. Ga naar de bib tijdens de Bibliotheekweek en maak kennis met ‘Les Liseuses Fabuleuses’, de boekenverkoop, Saskia De Coster, Scala en Radio 2.

Verwendag op zaterdag 12 oktober van 9 tot 12 uur. Ga binnen, zet je in de gezellige leeszetels, ontdek de nieuwe luisterstoel of geniet van een lekker ontbijtkoekje en -drankje. Dan gaat ook het voorleesproject ‘Moet je luisteren!’ van start. De vertelster van Les Liseuses Fabuleuses komt je verrassen met mooie verhalen en om 11uur leest auteur Saskia De Coster voor uit haar roman ‘Wij en ik.’

Wie zich helemaal thuis voelt en op pantoffels of in kamerjas komt, maakt kans op een boek of dvd.

Boekenverkoop van woensdag 16 tot zaterdag 19 oktober

Koop een ‘afgevoerd’ bibboek, -strip, -tijdschrift, -dvd - .. en neem zo een stukje van de bib voorgoed mee naar huis. De boekenverkoop vindt plaats in de polyvalente zaal tijdens de openingsuren van de bibliotheek in de Kon. Boudewijnlaan.

Live uitzending Radio 2 Oost-Vlaanderen op vrijdag 18 oktober van 12 tot 13 uur

Ook Radio 2 voelt zich thuis in de bib. Samen met de Provincie Oost-Vlaanderen maken ze ter gelegenheid van de Bibliotheekweek de radioreeks ‘Thuis in de bib’.

Als feestelijke afsluiter is er een live uitzending van het programma Middagpost van Radio 2 Oost-Vlaanderen in de hoofdbib van Lochristi. Houd www.facebook.com/bibliotheek in de gaten en volg de radioreeks van 14 tot 18 oktober op Radio 2 Oost-Vlaanderen. Je kan een optreden van Scala winnen.

Aperitiefvoorleessessie op zondag 20 oktober om 10 uur

Op de laatste dag van de bibweek laat Erik Vlaminck je thuis komen in de bib. Voor het project ‘ Moet je luisteren!’  brengt de schrijver een exclusieve vertelling gebaseerd op zijn boek Miranda van frituur Miranda.  Reserveren is hier nodig voor het aperitief en dat kan via 09 356 60 73 - bibliotheek@lochristi.be of aan de balie.

Breng onze boeken terug thuis Boekenwedstrijd van 12 tot 19 oktober

Vanaf dinsdag 1 oktober zijn er bibboeken op verschillende plaatsen in Lochristi die je hulp nodig hebben om terug thuis te geraken… Je mag ze eerst lezen, maar als je ze tijdens de bibweek terugbrengt naar de bib, maak je kans op een cadeaubon van de Kringwinkel om van jouw huis nog meer jouw thuis te maken. Volg de terugkeer van deze boeken via www.facebook.com/bibliotheek

 

Gezocht: kunstenaars met het hoofd in de wolken

De cultuurdienst en de cultuurraad roepen alle Lootse kunstenaars op om eind april 2014 deel te nemen aan de 8ste editie van het tweejaarlijkse kunstenfestival ‘KUNST omdat het MOET’.

‘ Hoofd in de wolken, voeten op de grond’ is het thema en het gaat door van26 april tot 4 mei 2014 in en rond de jeugdlokalen van Orphanimo.

Het is geen hobbybeurs maar de professionele en vrijetijdskunstenaars zijn welkom. Plastische kunst, woordkunst, beeldhouwkunst, keramiek, fotografie, video, film, muziek, dans, toneel en allerlei (podium)kunsten.

Deelname is gratis. Schrijf je in via 09 326 88 27 of kunstomdathetmoet@lochristi.be en vermeld zeker in welke discipline je wilt deelnemen. Je wordt op de hoogte gebracht van alle praktische afspraken.

 

 Zwerftocht door Frans impressionisme in Zaffelare

Het Festival van Vlaanderen komt op vrijdag 11 oktober met het Odysseia Ensemble naar Zaffelare.

Je las er al over op Lochristinaar - www.lochristinaar.com/nieuws/festival-van-vlaanderen.

Tickets kosten 8 euro - 09 326 92 30 of cultuurticket@lochristi.be