Lo Kort

Jean Marie
0 reactie(s)
Lochristi

Wat nieuws uit onze gemeente sprokkelsgewijs verzameld de afgelopen dagen terwijl de azalea in de serres bloeit.

Verkeersplateau Rostijnenstraat

De werken aan het verkeersplateau zijn nog niet beëindigd. Het beton moet verder uitdrogen en de weg zal pas op 11 oktober weer toegankelijk zijn voor wie richting Oostakker moet.

Week van de Fair Trade

In de inkomhal van het gemeentehuis vind je deze week een infostand van Oxfam Wereldwinkel. Eerlijke handel is in opmars en veel gemeenten zijn FairTrade. Je kunt er zelfs gratis komen proeven op donderdag 10 oktober van 16 tot 19 uur en op zaterdag 12 oktober van 9 tot 12 uur.

Kijk ook even onze agenda na en u vindt wat de Wereldwinkel in Dorp West in petto heeft.

Een van de belangrijkste principes van eerlijke handel of fair trade is dat de producent een eerlijke prijs krijgt voor zijn product. Maar het gaat verder dan dat. Eerlijke handel garandeert een reeks goede handelsvoorwaarden (zoals bv. afspraken op lange termijn met afnemers), respect voor de rechten van de werknemer en het milieu, een betere markttoegang en een versterking van de producentenorganisaties en hun netwerken. Fair trade geeft benadeelde producenten, voornamelijk uit het Zuiden, de kans om een menswaardig bestaan op te bouwen voor zichzelf en voor hun familie.

Diamant

Georges Nobels en Paula Geerinck zijn 60 jaar getrouwd. Ze vierden dit en werden ook door het gemeentebestuur in de bloemen gezet.

LochristiOpen KMO-overlegplatform

Donderdag 10 oktober stelt het overlegplatform en de Climbing Managers in première Mont Blanc van en voor ondernemers voor. Björn Vandeweghe uit Beervelde is initiatiefnemer van dit project en ook Seven Summiter. Dit betekent dat hij op elk continent van onze planeet de hoogste berg beklom en dus ook de Mount Everest. De avond met videoreportage gaat door in de raadszaal van het gemeentehuis om 20 uur.

Verkeersquiz

VAB rijschool geeft op woensdag 9 oktober van 09.30 tot 11.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis een verkeersquiz om zo het verkeersreglement op te frissen. Op een ludieke manier wordt het verkeersreglement benaderd waarbij alle mogelijke vragen kunnen gesteld worden. Deze activiteit past in een reeks van 6.

Op 13 november: Opfrissing van de verkeersregels en op 11 december: Verkeersvaardigheden. In 2014 zijn er nog drie lesmomenten.

Politie

De lokale politietop moet opnieuw worden ingevuld nu de Korpschef niet langer welkom is in die functie en de interim-chef richting Brussel trekt.

Ook de huisvesting in drie van de vier gemeenten blijft ondermaats en onder het personeel is er uitstroom.