LO For LIFE – Dag 4: Cheque van 8.230,57 euro voor Koester

Lo For Life zit er op. Gisterenavond mochten onze twee helden, Frederic en Melissa, na ongeveer 75 uren het glazen huis verlaten. Op het einde van de slotshow was er dan de overhandiging van een cheque aan de lokale afdeling van het kinderkankerfonds Koester.

Ook op deze laatste avond lag de opkomst beduidend lager dan bij de eerste, zeer succesvolle, editie van 2012. Het was al na de klok van elven, toen het eindbedrag bekend gemaakt werd. Er werd in totaal 8.230,57 euro opgehaald en die gaan dus integraal naar Koester.

Maar eerst was er dus de slotshow, vooraf gegaan door het binnenbrengen van de spaarpotten die bij de lokale handelaren stonden. Teveel om allemaal op te noemen, maar we vermelden hier toch de ruime delegatie van AD Delhaize onder leiding van Danny Van Assche. Zij hadden aan dekassa’s 9 spaarpotten opgesteld waarmee 130 euro opgehaald werd. Het personeel had een eigen, tiende spaarpot waarmee ook 90 euro opgehaald werd. De zaakvoerders deden er, zoals beloofd, nog eens vier keer zoveel bij en het totale bedrag werd naar boven afgerond. AD Delhaize kwam dus 600 euro afgeven voor het goede doel.

Ook Open VLD kwam zijn spaarpot afgeven. Ook sommige andere politieke partijen deden hetzelfde de voorbije dagen. Napatec, een bekistingbedrijf op de Antwerpsesteenweg, deed nog een schenking van 250 euro. Ook een aantal jongeren die racketball spelen, doneerden uit sympathie 40 euro.

Tijdens de slotshow werden dan ook het resultaten van allerlei acties bekend gemaakt. Thomas Verlee had vier dagen lang pannenkoeken gebakken aan de zijkant van het glazen huis. In het zicht van de twee helden die al die tijd slechts water en brood kregen. Het leverde 272 euro op voor het goede doel.

In café Picasso had Kevin de voorbije weken een song request georganiseerd. Voor één Euro kon je een plaatje naar keuze aanvragen. Het bracht 442 euro in het laatje. Hij mocht, heel toepasselijk, nog even dansen op het meest gevraagde nummer “Sexy als ik dans” van Nielson.

Verder waren er nog een “Pantsdownchallenge” en een stickeractie. Waarna het tijd was om onze twee martelaren in het huis nog eens te onderwerpen aan een praktische proef. Melissa, als squaw van AA Gent, werd gevraagd zoveel mogelijk spelers van Lokeren op te noemen. De toeschouwers konden dit sponsoren à rato van 1 euro per speler. Frederic werd, als Lokeren-supporter in hart en nieren, daarna gevraagd om spelers van AA Gent op te noemen. Ook hier kon het publiek weer sponsoren. Het leverde uiteindelijk 221 euro op.

Ook op deze slotavond werden nog een aantal zaken geveild. Een boottochtje op de Gentse binnenwateren ging voor 30 euro van de hand en de moeder van Melissa was voor 50 euro 3 flessen wijn rijker.

Ludiek moment toen daarna een truitje van Olivier Deschacht geveild werd. Er kon geboden worden op het shirt dat hij zal dragen tijdens de wedstrijd Anderlecht-Zulte Waregem op 01 februari 2015. Het was het zoontje van Frederic Droesbeke, Yarre, die met hulp van de mama het hoogste bod van 240 euro uitbracht. “Het zal een mooi plaatsje krijgen…in het tuinhuis” aldus Frederic vanuit het glazen huis.

Het Lo For Life T-shirt, ondertekend door alle persoonlijkheden die voorbij kwamen op de sportnamiddag, ging voor 100 euro naar de burgemeester. Iets later beklom hij, net als twee jaar geleden, het podium om samen met Renaat De Geyter “Suspicious Minds” van Elvis te brengen.

Dezelfde Renaat De Geyter bood nadien tot 450 euro voor het slotlied. Toen sloeg de vonk over naar het publiek, die meehielpen het bedrag op te drijven tot 600 euro. Picasso deed er nog eens 950 bovenop als iedereen zou meedoen in een geweldige Polonaise. Het bracht in totaal 1.650 euro op.

En dan begon het tellen. Even na elf uur werden Frederic en Melissa uit het glazenhuis bevrijd en mochten ze een cheque van 8.230,57 euro overhandigen aan de lokale afdeling van koester.

Heel wat minder dan twee jaar geleden toen er meer dan 15.000 euro opgehaald werd.
Maar het zou niet eerlijk zijn deze prestatie af te meten aan het resultaat van 2012. Toen was dergelijk evenement nieuw voor Lochristi. Het leek ons alsof er dit jaar heel wat minder acties plaats vonden en ook er minder handelaren over de brug kwamen. Ook de barre weersomstandigheden drukten de publieke opkomst. Maar toch is 8.230,57 Euro een goed resultaat, waarmee weer heel wat goed werk kan verricht worden.

Alle lof dus voor Frederic en Melissa voor vier dagen glazen huis. Voor Benjamin, Dorien en Martinvoor het initiatief en het vele werk. Voor al diegenen die iets organiseerden of zich de voorbije dagen van hun gulste zijde lieten zien. Nu is het tijd om alles even te laten bezinken.

Maar eerst…was het aan Melissa en Frederic om het droge brood te ruilen voor een stevige hamburger. En u kunt hier alvast even genieten van onze fotoreeks van dag 4, met een rockende burgemeester en de reuze-polonaise.

 

Scroll naar boven