Lo Plage beleeft uitzonderlijke editie

Bennie
0 reactie(s)
Lo Plage 2018

© Bennie Vanderpiete

Deze 7de uitgave van Lo Plage was in heel wat opzichten buitengewoon. Ongetwijfeld was dit de warmste editie. Voor het eerst telde Lo Plage drie competitiedagen en er namen nog nooit zoveel ploegen deel. Lo Plage 2018 was een “grand cru”, een editie met een gouden randje.

De politieke battle

Deze 7de editie telde dus - voor het eerst - drie competitiedagen. In dit verkiezingsjaar was er op vrijdagavond al de “politieke battle”. Het was de “clash”, op sportief vlak, tussen de lokale politieke partijen. We zouden hier gemakkelijk in flauwe woordspelingen kunnen vervallen: “Open VLD ging een paar maal plat op de buik” (volleybal), “De vrouwen van CD&V scoorden beter dan de mannen” (in het voetbal), “N-VA sloeg de bal een paar keer mis” (volleybal) en “Groen- sp.a toonde zich niet flexibel” (Hilde Van Laere liep in de eerste volleybalwedstrijd een knieblessure op en Didier Van Meerschaut sukkelde met een achillespeeskwetsuur).

Maar dit zou afbreuk doen aan de sportieve en gemoedelijke sfeer waarin deze avond verliep.
Het waren geen wedstrijden van het hoogste niveau en vooral de olympische gedachte was van toepassing. Toch zette iedereen zijn beste beentje voor en ging voluit voor de overwinning. Open VLD verloor zijn eerste wedstrijden en begon dan aan een inhaalrace. Groen-sp.a begon sterk, maar nadien sputterde de motor.

En op het einde, trok CD&V aan het langste eind.
N-VA behaalde een eervolle tweede plaats. Groen - sp.a behaalde brons en Open VLD viel net naast het podium. Maar we onthouden vooral dat er 4 politieke partijen deelnamen met ruime delegaties en dat het een leuke, zeer sportieve, avond werd. Hopelijk hebben de partijen de smaak te pakken en vaardigen ook volgend jaar een ploeg af?

Radio VROB

Evenementenradio VROB vierde dit weekend zijn derde verjaardag. Ze waren het hele weekend aanwezig met hun traditionele programma’s als "De praatbarak", "Zondags aperitief", "Rockline".
Op zondag, net na het nieuws van 12 uur, bracht VROB nu een nieuwe rubriek “Music on Sundays”, in samenwerking met Lochristinaar. Daarnaast zorgden ze gedurende de 3 dagen voor een aangename live-verslaggeving vanop Lo Plage. Voor de muzikale omkadering hadden ze vrijdagavond Dynamic Duo uitgenodigd, het muzikale echtpaar Bram Pauwels en Tatjana Van Acker.

ST-Solutions sterkste van 12 ploegen op zaterdag

Diezelfde Tatjana stond een etmaal later zelf in sportkledij op Lo Plage als lid van ST-Solutions. Dat is de goede spirit! Maar liefst 12 ploegen trotseerden de hitte op zaterdag op het strand in Dorp-Oost.
De boodschap was dus: goed smeren, een zonnebril en een aangepast hoofddeksel en… veel drinken.

Die 12 ploegen werden ingedeeld in 4 poules. ’s Voormiddags werd per reeks bepaald welk team het sterkst was. De drie winnaars, en de beste tweede, streden dan de hele middag om de dagzege.

Het was uiteindelijk ST-Solutions die met die eerste plaats ging lopen. “Zeg maar Crabbelaer” behaalde een eervolle tweede plaats en Jo Catering versloeg Ganda voor de derde plaats.
’s Avonds schoven 155 eters aan voor de traditionele barbecue en een gezellig samenzijn.

6 ploegen op zondag

Zoals ook de voorgaande jaren waren er minder deelnemers op zondag. Het ging er dan ook gemoedelijker aan toe. Vier van de zes ploegen namen de dag voordien ook deel.Chiro en Next Revel deden het heel wat beter dan op zaterdag en behaalden respectievelijk zilver en brons.

Maar het was Mido die gisteren de trofee in de lucht mocht steken.
Ballonvaarder Stijn Vercauteren steeg nog op met twee van zijn warme luchtballonnen en zorgde zo voor een erg mooie afsluiter.

Opbengst voor het goede doel

De opbrengst van Lo Plage wordt sinds een aantal jaren geschonken aan een goed doel. Voor het derde jaar op rij koos men voor Welzijnsschakels, een vrijwilligersorganisatie die actief is in heel Vlaanderen. Zij tellen 130 vestigingen, ook Lochristi heeft een afdeling. Welzijnsschakels bestrijden de armoede onder de eigen kerktoren, de “vierde wereld”.

Hoeveel deze opbrengst bedraagt, wordt bekend gemaakt rond de Kerstperiode.
Evenementenradio VROB zendt dan uit vanuit de woning in Dorp-Oost 5. Tijdens een kleine receptie wordt de cheque dan officieel overhandigd. In 2017 mocht Welzijnsschakels 1.500 euro in ontvangst nemen van vzw Lo Plage.

In onze fotoreeks vindt u achtereenvolgens de foto’s van Lo Plage op zaterdag, de ploegen die deelnamen op zondag, een fotoreeks van de ”politieke battle“ op vrijdag en het opstijgen van de ballonnen.Veel kijkplezier.