Lo in ’t Kort

Jean Marie
0 reactie(s)

© Tekst JMDB - Foto's IDM-JMDB

Vroegere afvalophalingen IDM, WZC 25 jaar en verouderd, Diamant, Fair O Meter en Festivélo volgend weekend.

Afvalophalingen starten om 7 uur

Het wordt broeierig heet deze week. IDM startte daarom al op 24 juni en niet op 1 juli zoals gewoonlijk met het zomerregime waarbij het afval wordt opgehaald vanaf 7 uur ’s ochtends. De afvalintercommunale roept op om het afval dus tijdig buiten te zetten zodat je de ophaling niet mist. Het zomerregime loopt tot 30 augustus.

Woonzorgcentrum 25 jaar en al oud

woonzorgcentrum sint pieter lochristi 25 jaar

Zaterdag 22 juni vierde woonzorgcentrum Sint-Pieter zijn 25ste verjaardag met een namiddag vol activiteiten en lekkers.

Het vroegere rustoord aan de N70 werd gebouwd tussen 1861 en 1867. Het ging dus meer dan een eeuw mee. Nu is het woonzorgcentrum na 25 jaar niet meer up to date.

Het rustoord Sint-Pieter werd indertijd bediend door de zusters van H. Vincentius a Paulo van Wachtebeke. Het 'Armenhuis' werd gesticht met het geld en volgens de wilsbeschikking van Pieter Ghequière (1777-1850), griffier van de Rechtbank Lochristi. Architect was D. Derkinderen.

Achter het rustoord was er een boerderij met varkens, koeien, paardenstal, slaapkamer, aardappelkelder, dorsvloer en wagenhuis. Het gebouw moest plaats maken voor het huidige koopcentrum.

Het nu bestaande WZC wordt vernieuwd naar ruimere kamers en er komt ook een stuk nieuwbouw. De bewonerscapaciteit wordt niet uitgebreid.

Diamanten huwelijk

Op zaterdag 17 juni vierden Joseph Verschuren en Agnes Van Hijfte hun 60ste huwelijksverjaardag. Ze werden die dag in de bloemetjes gezet in rustoord Sint-Eligius (Sint-Elooistraat 56).

Fair O Meter

Lochristi haalt een score van 88%. Vergelijken met andere gemeenten en de specifieke resultaten kan je nalezen via https://enquete.fairometer.be   

Festivélo

Spring op zondag 30 juni op je fiets voor een muzikale tocht doorheen Lokeren en Lochristi. Eva De Roovere en Urbanus treden op. Individuele fietstocht start tussen 10 en 11.30 uur aan Sint-Pauluskerk Oudenbos (F. Hanusdreef)

Bestel via https://ticketshop.ticketmatic.com/cc_lokeren/shop - je betaalt 14 euro, kinderen van 4 tot 12 betalen 5 euro.