Lo TRAIL schenkt 12.000 euro aan goede doelen – tweede editie op 23 juni 2024

Gisteren was er de bedankingsavond van de Lo TRAIL. De organisatie verdeelde 12.000 euro aan 2 goede doelen en kondigde een tweede editie aan. Een mooie muzikale omkadering en de aftermovie van de editie 2023 zorgden mee voor een fijne avond met een heel positieve vibe. 

Lo Trail Bedankingsavond © Bennievdp

Lo Trail 2023

Net voor de zomervakantie, op 25 juni, beleefde Lochristi een primeur. Na 20 jaar “4-Urenloop” was het organiserend team rond Dirk Everaert toe aan een nieuwe uitdaging. Geïnspireerd door een deelname aan de 11-trail in Roeselare, besloot men om een “urban trail” te organiseren doorheen Lochristi. Ook de sportdienst van de gemeente Lochristi zag dat idee wel zitten en men sloeg de handen in elkaar.

Lo Trail Bedankingsavond © Bennievdp

Op 25 juni liepen en wandelden zo’n 520 deelnemers een uitgestippeld parcours doorheen gebouwen en ontdekten ook nog mooie plekjes in Lochristi en Beervelde. Op 31 locaties was er animatie. Die dag waren maar liefst 200 personen in de weer om alles in goede banen te leiden of om voor animatie te zorgen. Tel daarbij nog de vele mensen die de organisatie steunden – bijvoorbeeld door sponsoring, door locaties ter beschikking te stellen of logo’s te ontwerpen of de website te bouwen – en het is duidelijk dat het succes van de Lo Trail het resultaat was van het enthousiasme en de inzet van heel veel mensen.

Lo Trail Bedankingsavond © Bennievdp

Bedankingsavond met 12.000 euro voor de goede doelen.

Gisteren was er in ’t Fazantenhof een bedankingsavond. Alle medewerkers – en iedereen die de Lo TRAIL gesteund had – waren uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Meer dan 100 personen kwamen opdagen. Simon Neyt en Céline Ramen – winnares van de publieksprijs cultuurlaureaat 2023 – zorgden voor de muzikale omkadering.

Lo Trail Bedankingsavond © Bennievdp
Zoals beloofd zou de opbrengst van de Lo TRAIL verdeeld worden tussen 2 goede doelen: 11-11-11 en het “Surplusfonds” als lokaal goed doel. Die opbrengst bedroeg maar liefst 12.000 euro! Na een terugblik op de editie van 2023, afgesloten met een aftermovie, mochten Eva Verschueren (11-11-11) en Nathalie Van Landeghem en haar opvolgster Bieke Demeester (voor het Surplusfonds) elk een cheque van 6.000 euro in ontvangst nemen.  An Van Laere en Dirk Everaert bedankten uitgebreid allen die bijgedragen hadden tot het succes en benadrukten de goede samenwerking met de sportdienst en de gemeente.

Evenementen als de Lo TRAIL zijn lichtpuntjes in sombere tijden” aldus burgemeester Yves Deswaene in zijn toespraak. Na zijn felicitaties voor de organisatie vervolgde hij “De Lo TRAIl zou ik omschrijven met een reeks adjectieven die allemaal met een “V” beginnen: Verbindend, Verwarmend, Verrassend en Verrijkend, Vrijwilligers en om in het Gents te eindigen 'Vree wijs'. Al wil ik er zeker nog aan toevoegen 'Voor herhaling vatbaar'.”

Lo Trail Bedankingsavond © Bennievdp

Tweede editie

En dat is ook zo. Want het plechtige gedeelte werd besloten met de aankondiging van een tweede editie op 23 juni 2024. Dan zal er gestart worden in GBS Lochristi en wordt er, vanuit het centrum van Lochristi, richting Hyfte gelopen of gewandeld. Deelnemers zullen de keuze hebben tussen een parcours van 5 of 11 km, een stukje korter dus dan dit jaar. De rest van het traject blijft ook deze keer een verrassing. Wie wil meehelpen, of wil sponsoren, kan vanaf nu contact opnemen met de organisatie (mailen naar info@lotrail.be).

Aftermovie

Van de eerste editie van de LOTRAIL werd een aftermovie gemaakt die ook alle 31 locaties met animatie herneemt. Die aftermovie werd gisteren voor het eerst vertoond en kan je nu ook online bekijken. Veel plezier!

 

Scroll naar boven