LOCAST: Hannes, Demi en Emiel van JH Lodejo

Bennie
0 reactie(s)
Locast Lodejo

© Bram Leunis

Lochristi leren kennen via een reeks interviews. Dat is wat “nieuwe inwoner” Bram Leunis doet via zijn maandelijkse podcasts die Lochristinaar vanaf nu mag delen. Bram ging deze keer langs bij Hannes, Demi en Emiel van JH Lodejo.

Bram Leunis bedacht een unieke manier om “zijn nieuwe gemeente” te leren kennen. Elke maand gaat hij – met zijn Gentse tongval - langs bij “een bekende Lochristinaar” voor een fijn gesprek en maakt er een podcast van. Die interviews - voor en over Lochristi - zijn te beluisteren op zijn website “Locast” (https://locast.be/). En sinds kort ook op Lochristinaar.com.

Bram Leunis

Bram Leunis, 35 lentes jong, is een geboren en getogen Gentenaar die achtereenvolgens in Oostakker en Gentbrugge woonde. Na de lagere en middelbare school, studeerde hij af als Industrieel Ingenieur Elektronica aan de Hogeschool Gent. Hij ging aan de slag bij Belgacom/Proximus. Daar werkt hij nog steeds aan de digitale transformatie van het bedrijf, t.t.z. het (voortdurend) aanpassen van de onderneming en zijn aanbod aan de evoluties van wereldspelers en internet-giganten als Google en Facebook.
Samen met zijn partner Eva kocht Bram en woning in de Vogelwijk, waar ze sinds februari 2018 wonen. En om meer te weten te komen over hun nieuwe woonplaats, begon Bram dus met het maken van podcasts. Vorig jaar ging Bram al langs bij “Buffalo” Benjamin Bundervoet en voetbaltrainer/politicus Tom De Sutter. Eerder deze maand volgde het gesprek met Nathalie de Mol, coördinatrice van het dienstencentrum “Fazantenhof”.
Die 3 podcasts van Bram zijn nog steeds beluisteren via zijn website.

Hannes, Demi en Emiel van JH Lodejo

Recent ging Bram – voor zijn 4de podcast - langs bij Hannes Matthys, Demi Fonteyne en Emiel De Mey van Jeugdhuis Lodejo. Dat jeugdhuis is momenteel ondergebracht in “De Kring” in de Dekenijstraat omdat de vroegere Lodejo vernieuwd wordt. Hannes is coördinator van het jeugdhuis, Emiel maakt deel uit van de raad van bestuur en Demi is lid van “de kern”.
Bram had het met deze 3 jongeren over opgroeien in Lochristi, het jeugdhuis en het nieuwe gebouw in Dorp-Oost. Veel luisterplezier!

(Titelfoto © Bram Leunis - Foto's © Bennie Vanderpiete)