LOCAST: Joris Van Duffel van Wijndomein NOBEL

Bennie
0 reactie(s)
Locast Wijndomein Nobel

© Tekst en Foto's Bennie Vanderpiete

Lochristi leren kennen via een reeks interviews. Dat is wat “nieuwe inwoner” Bram Leunis doet via zijn maandelijkse podcasts die Lochristinaar sinds kort mag delen. Bram ging deze keer langs bij Joris Van Duffel om te praten over het wijndomein Nobel.

Bram Leunis

Bram Leunis, 35 lentes jong, is een geboren en getogen Gentenaar die achtereenvolgens in Oostakker en Gentbrugge woonde. Samen met zijn partner Eva kocht Bram een woning in de Vogelwijk te Lochristi, waar ze sinds februari 2018 wonen.

Om “zijn nieuwe gemeente” te leren kennen, bedacht Bram een unieke manier. Elke maand gaat hij langs bij “een bekende Lochristinaar” voor een fijn gesprek en maakt er een podcast van. Die interviews zijn te beluisteren op zijn website “Locast” (https://locast.be/). En sinds enkele maanden ook op Lochristinaar.com.

Joris Van Duffel Wijndomein NOBEL

Voor zijn 7de podcast ging Bram langs bij Joris Van Duffel, gepassioneerd wijnmaker uit Lochristi.
Joris vertelt o.m. hoe hij in 2012 startte met 2.000 wijnstokken. Maar wat begon als een “kleinschalige hobby” is ondertussen uitgegroeid tot een wijndomein van 5,5 ha met een volledig arsenaal aan machines.

Van 2.000 naar 23.000 wijnstokken en een productie van 30.000 flessen.
Bram en Joris hebben het over de wijnen die Nobel aanbiedt, de kwaliteit van de Belgische wijnen en ze overlopen eens een volledig wijnjaar. Een vineus gesprek. 

Veel luisterplezier!

(Foto's © Lekker Oost-Vlaams en Bennie Vanderpiete)