Lochristi en de warmste week

In 2006 startte Studio Brussel met “Music for Life” en werd er elk jaar geld ingezameld voor een goed doel. Vanaf 2013 werd het Glazen Huis vervangen door een buitenstudio op het recreatieterrein De Schorre in Boom en ontstond “De warmste week”. De presentatoren trotseren zeven dagen lang de kou en draaien ondertussen – door de luisteraars aangevraagde-  muziekplaten voor het goede doel. In de aanloop naar deze warmste week worden in heel Vlaanderen acties op het getouw gezet om fondsen te werven voor een goed doel.
Ook de inwoners van Lochristi toonden zich dit jaar terug van hun warmste zijde. We zetten, op deze slotavond van de warmste week, drie mooie acties in de kijker.

De Goede Doelen Strijders – 1.150 euro voor Dierenasiel Gent

De GDS kent u ongetwijfeld nog van hun actie van verleden jaar. Zij zongen toen aan de ingang van Delhaize, onder leiding van Inge Smedts, 330 euro bij mekaar. Het geld werd gebruikt om luiers te kopen voor de voedselbank van deken Chris Simoens.
GDS staat voor Goede Doelen Strijders en zij zijn een groepje van 16 klasgenootjes uit klas 5b van de Vrije Basisschool Sint-Jozef. Hun team werd nu nog versterkt met twee zusjes en een broertje van onze strijdertjes.

Eerder dit jaar organiseerden de GDS nog een “prik-actie” om vuil op te halen uit de bermen in Lobos.

“Na de arme mensen en het milieu leek het ons leuk om nu een actie te doen voor de dieren” aldus Esther Welmers. Zij is de moeder van een van de strijdertjes en nam dit jaar de coördinerende rol op zich.

“Wij adopteerden dit jaar met ons gezin een hond uit het asiel van Gent nadat we er ook al drie konijntjes gingen halen. Ook het katje van een klasgenootje komt uit hetzelfde asiel. Binnenkort gaat nog een van de kinderen er een poesje halen. Ons goede doel was dus snel gekozen en we besloten om zelfgemaakte koekjes te verkopen.
Met 7 mama’s en één oma zijn we dan beginnen bakken. De ingrediënten en de verpakking namen we voor onze rekening. Zo kon de opbrengst van de verkoop integraal ten goede komen van het asiel.  Het was de bedoeling om de koekjes aan te bieden aan familie, vrienden, collega’s en buren. Tot een medewerkster van het asiel voorstelde om ook daar te verkopen. De eerste keer hadden we 116 zakjes koekjes mee en ze waren allemaal uitverkocht!! We hebben dan ook nog cupcakes gebakken en zelfgemaakte confituur aangeboden.
Behalve de 2 zaterdagen aan het asiel, verkochten we ook koekjes aan de school en stelden ons ook op aan de ingang van de Delhaize in Lochristi.”

“Aanvankelijk hadden we geen hoge verwachtingen maar het is een echt succesverhaal geworden. Uiteindelijk haalden we maar liefst 1.150 euro op! We waren zo tevreden met dit resultaat dat we met een delegatie naar het dierenasiel zijn gereden om het geld persoonlijk aan de directeur te overhandigen.”
Iemand van het asiel verwoordde het als volgt: “Het is zalig om zien wat de Goede Doelen Strijders doen. Behalve de financiële steun is dit ook een morele opsteker voor ons hele team!”
Dikke proficiat aan de GDS en iedereen die hen hielp!

JH Lodejo en JH ’t Kasseiken – 445 euro voor vzw de Kromme Boom

Uiteraard liet ook JH Lodejo zich niet onbetuigd in de Warmste week.  Net als de voorgaande jaren bundelde men de krachten met JH ‘t Kasseiken in Wachtebeke en organiseerde woensdag een “Music for Life”-avond. In Wachtebeke kon je terecht voor nagelkloppen, liedjes aanvragen, aperitiefhapjes, warme chocomelk en zelfgemaakte kruidnoten.

In Lochristi organiseerde JH Lodejo een FIFA 17 – tornooi. Deelnemen kon mits betaling van 2,5 euro. Dat geld en de opbrengst van de bar ging integraal naar het goede doel. Een 50-tal jongeren kwamen opdagen en 19 van hen namen deel aan het tornooi. Er werd gespeeld op drie grote schermen en de virtuele voetvalwedstrijden duurden 2 maal vijf minuten.
Tussendoor was er nog een muziekoptreden van Hobo Universalis en ook radiozender MNM kwam even voorbij voor een live-verslagje.

Omstreeks 22 uur volgde dan de finale tussen Kenneth van de Lodejo en Hannes Verbrugge. Er werd niet gescoord en ook in de verlengingen maakte geen beiden het verschil.
De strafschoppen moesten uitsluitsel brengen en daarin trok Kenneth het laken naar zich toe.
De beide jeugdhuizen kozen dit jaar voor vzw De Kromme Boom als goed doel. Dat is een eigenzinnig psychopedagogisch zorgproject dat uniek is op vele manieren. Het staat open voor mensen in een echte noodsituatie die door de mazen van het welvaartsnet glippen en niet meer kunnen functioneren in de maatschappij, of slechts aan de rand ervan. Beide Jeugdhuizen haalden samen 445 euro op ten voordele vzw De Kromme Boom.

OverSpel speelt 250 euro bij mekaar voor “Kom op tegen kanker”

Spellenclub OverSpel komt elke derde vrijdag van de maand samen in de lokalen van Edugo. Zo verzamelden op 16 december zo’n 35 liefhebbers om te spelen voor het goede doel.
Ook de opbrengst van de drank, de hapjes en de tapasbordjes geschonken door delicatessenzaak SIS ging integraal naar het goede doel. www.sterkinsmaak.be

“We kozen voor Kom op tegen kanker” aldus OverSpel. “Bij de mama van Kristof (Nvdr: een van de oprichters van OverSpel) werd longkanker vastgesteld. Jammer genoeg is het niet meer te genezen. Ook onze keuze van het goede doel was dus snel gemaakt.
We haalden 185 euro op. Een resultaat dat ons verraste omdat wij alles aanbieden tegen zéér democratische prijzen. Zelf deden we er nog eens 65 euro bij en konden zo 250 euro storten voor Kom op tegen kanker”. En Kristof en Stephanie van OverSpel trokken gisteren naar de Schorre om hun verhaal te doen bij Linde Merckpoel, Eva De Roo en nieuwkomer Bram Willems.

Ze trokken er mee naar De Schorre in Boom: https://dewarmsteweek.stubru.be/vind-je-actiefilmpje/38193

Daarmee leverden de Goede Doelen Strijders, JH Lodejo en OverSpel in deze kerstperiode nog maar eens het bewijs dat Lochristi een warme gemeente is.

Vrolijk kerstfeest!

(Foto’s © De Goede Doelen Strijders, Kristof Coddens, Bennie Vanderpiete)

 

Scroll naar boven