Lochristi houdt wedkantoren weg

Drie bedrijven hebben een aanvraag ingediend om een wedkantoor te openen in Lochristi. De voltallige gemeenteraad van Lochristi heeft de aanvraag om hiertoe een convenant te ondertekenen afgewezen.

De BV GL Bet (Herentals) diende een aanvraag in om een convenant af te sluiten voor de uitbating van een wedkantoor in een pand in Dorp-West en de BV Visueel Media (Gent) en NV Betcenter Group (Hasselt) dienden een aanvraag in om een convenant af te sluiten voor de uitbating van een wedkantoor in een pand langs de Antwerpse Steenweg.

Schepen Sandro Di Nunzio schetste op de raadszitting de achtergrond van de aanvragen. Naar vergunning toe kan er een probleem ontstaan omdat dergelijke instelling een functiewijziging zou inhouden inzake ruimtelijke ordening. Ook vanuit de politie kwam een negatief advies, waarbij de nabijheid van de school als een van de grootste problemen wordt aanzien.

De gemeenteraad van Lochristi moest zich opnieuw buigen over deze aanvragen en zowel op de banken van de meerderheid als de oppositie volgde men volmondig de negatieve adviezen.

Scroll naar boven