Lochristi Kort

Lochristinaar blijft wakker, ook in november. We bundelden wat korte feiten voor u uit eigen gemeente en ook van bij de buren.

Voeding en kankerpreventie

Op donderdag 7/11 om 19.30 uur geeft Myriam Van San een voordracht over voeding en kankerpreventie. De risicofactoren worden besproken en ze gaat dieper in op hoe we ons beter kunnen beschermen.

Myriam Van San studeerde in 1987 af in de voeding- en dieetleer en nadien volgde ze deze wereld constant van nabij op. De toegang is gratis maar reserveren moet via 09 326 97 76 – ouderen@lochristi.be

Rode Kruis

Dit najaar gingen weer cursussen door van het Rode Kruis, namelijk ‘Eerste Hulp’ en ‘Helper’. Binnenkort worden de brevetten uitgereikt. Dat is altijd leuk om na maanden opleiding eindelijk je diploma te kunnen en mogen ontvangen.

LochristiFietssuggestiestroken Oude Veldstraat

Na de nieuwe asfaltlaag werden fietssuggestiestroken okerkleurig geschilderd en werd de snelheid verlaagd tot 50 km/u. Het zijn geen fietspaden maar kunnen wel snelheidremmend werken. Toch blijven ze deel van de rijbaan. Auto’s mogen er op rijden, er ook stilstaan en parkeren.

Cultuur Zaffelare

De Verloren Generatie is een evocatie met Bruno Vandekerckhove ter herdenking van de Groote Oorlog. Dit multimediaal evenement met beeld, muziek en teksten  biedt een blik op deze wrede oorlog. Met pipes en cello van Mandrake wordt vertroosting geboden tussen de aangrijpende getuigenissen van Machteld Moijson, Luc Van Autreve en Evarist Ganzelever.

Op zaterdag 9/11 om 20 uur (uitverkocht!) en op zondag 10 november om 14 uur in de Oude Maalderij van het Kasteel Mullié – Nerenhoek 37 in Zaffelare. VVK 10 – ADK 12 euro. Info en reservaties: cultuurzaffelare@telenet.be

Filip Anthuenis

De burgemeester van Lokeren stapte vrijwillig op uit het Vlaams Parlement en houdt vast aan zijn ontslagvergoeding van 348.000 euro. Hij is en blijft burgemeester en de brutowedde bedraagt 85.324,68 euro of 7.110 euro per maand.

Hugo Camps schreef: ‘ Hoe legitiem ook, de politiek wordt in diskrediet gebracht door flarden van Bingomoraal. Regendansjes van hebzucht in vermoorde onschuld blijven duren.’

LochristiZelzate

Binnenkort is Zelzate aan zijn derde burgemeester toe in 2013 en dat wordt Frank Bruggeman. De klacht werd geklasseerd en burgemeester Kristof Stevelinck trad na 17 dagen terug. Eindelijk kan men beginnen besturen, al ging er net geen jaar verloren.

Politie Puyenbroeck

Na een periode van 2 jaar is er weer een politiekantoor in Moerbeke. Vanaf  4/11 kun je in de Opperstraat terecht tijdens de openingsuren van het wijkbureau.

Wat de andere gebouwen betreft, is er vooralsnog geen vooruitgang. Wachtebeke en Lochristi moeten nog even? Geduld hebben.

Geboortebos

Vandaag  om 10 uur wordt in Wachtebeke het negende geboortenbos aangeplant. Ouders van een 100-tal kinderen geboren in 2012 zullen dan 300 bomen planten. IDM en de kringloopkrachten van Wachtebeke zullen de boompjes met het zwarte goud verwennen, Vlaco-compost. De plantdag gaat door aan de zuidelijke parallelweg van de E34.

Scroll naar boven