Lochristi Kort

Jean Marie
0 reactie(s)

Wat kort nieuws uit eigen gouw. Er is een nieuwe snelheidsremmer geïnstalleerd in de Smalle Heirweg, een diamanten huwelijk werd gevierd en in Zeveneken is er volgende maand FabriekABrak.

Fabriek A Brak: jongerenkunst en upcycling in Zeveneken

FAB - de jongerenfabriek rond kunst en upcycling - vindt plaats op zaterdag 15 maart in de oude pastorie van Zeveneken en start om 12.30 uur. Dit kunstenfestival staat helemaal in het teken van jongerenkunsten en upcycling of hergebruik van materialen. Het is een dag vol workshops rond upcycling, muziek, beeld en animatie, een tentoonstelling van jongerenkunsten, optredens en performances.

FAB is een organisatie van de jeugd- en cultuurdienst van Lochristi, jeugdhuis Lodejo, jeugdhuis De Beeste, jeugdhuis 't Kasseiken, Muziekschool Lochristi, gemeenten Lochristi en Wachtebeke, Studio MAJ en KSJ Zeveneken.

Upcycling betekent hergebruik van materialen met een nieuw eindproduct en een andere eindbestemming. Creativiteit en hergebruik staan centraal. Meer informatie: www.fabriekabrak.be

Huwelijksverjaardag

Op maandag 10 februari vierden Julien Van Wassenhove en Magdalena Celie hun 60ste huwelijksverjaardag. De gemeente Lochristi zette hen ook in de bloemetjes in het WZC Sint-Vincentius in Zaffelare.

Verkeersveiligheid

In de Smalle Heerweg werden al enkele belangrijke ingrepen gedaan om de snelheid wat af te remmen. Nu werd een versmalling aangelegd vlak bij de gemeentegrens in de vorm van een poort.

Je mag er maximaal 50 km per uur rijden en in een deel van deze parallelweg van de N70 geldt de voorrang van rechts. Aan de versmalling moet het verkeer komende van Gent voortaan voorrang verlenen aan het verkeer komende uit Lochristi.