LODEJARDIN, de gezelligste zomerbar van Lochristi!

Woensdagavond opende Lodejardin zijn deuren. Tot 27 augustus kan u er terecht voor een gezellige babbel bij een hapje en een drankje, of deelnemen aan allerlei activiteiten. Lodejardin was ook een eerste kennismaking met twee nieuwe beroepskrachten van het jeugdhuis.

Opening Lodejardin

Woensdagavond opende Lodejardin, de zomerbar van JH Lodejo, in de tuin van de dekenijwoning. Voor het tweede jaar op rij kan je er in de augustusmaand iets gaan drinken, een optreden meepikken of deelnemen aan allerlei activiteiten.
Naast de obligate bar (zelf getimmerd!), een luifel voor de optredens en de dj’s en ook een aantal tenten waar je – als het regent – droog kan genieten van een hapje of een drankje. Voor de aansluitende siësta zijn er hangmatten en een Mariabeeldje waakt over het hoekje met zetels. ’s Avonds is het gezellig keuvelen rond een vuurschaal. Op de tafels gouden kaarsenhouders die voor een sfeervol licht zorgen.

Kortom, Lodejardin wordt vier weken lang de gezelligste zomerbar van Lochristi. Een 120-tal buren, jongeren, familieleden en sympathisanten kwamen op de openingsavond al eens iets drinken of proeven van de kroketjes van foodtruck Bubba. Aanvankelijk geen overrompeling, maar naarmate de avond vorderde, stroomde het volk toe. Een erg gezellige drukte en een zeer geslaagde openingsreceptie.

De activiteiten

Ook een uitgebreid aanbod aan activiteiten de komende 4 weken.
Een “Lodejardin-week” start gemoedelijk met op woensdag “rustige zomerbar” of gewoon lekker chillen. Op donderdag zijn er workshops. Jessie Coppens toont op 17 augustus hoe je een hangmat kan maken. Dit is de enige workshop waarvoor je dient te betalen. Vooraf inschrijven is noodzakelijk.
Vrijdagavond is er steeds een dj die de muziek verzorgt. Vandaag en vrijdag 11 augustus staat Edem achter de draaitafels. Op vrijdag 18 augustus geeft DJ Dimi het beste van zichzelf, om dan plaats te maken voor Psychic C (Joni) die van 20 tot 22 uur zal draaien. Eén week later (25 augustus) komt DJ Dimi terug en brengt dan Les Frules mee.

Op zaterdag zijn er optredens van bands uit eigen streek. Morgen openen de “Young Foxes” (van 18.45 tot 20 uur), gevolgd door Hobo Universalis (20 tot 20.45).
Op zaterdag 12 augustus geven “Bullet ’n Arrow” het beste van zichzelf (20 tot 20.45) om dan de fakkel door te geven aan “Stranger Dimensions” (21 tot 21.30). En op zaterdag 19 augustus komt Arne een akoestische set spelen.
Geen rustdag op zondag! Overmorgen kan je in Lodejardin deelnemen aan een petanquetoernooi en de week nadien is er een Kubbtoernooi. Op maandag en dinsdag is Lodejardin gesloten, de andere dagen kan je er tot 22 uur terecht.

Rommelmarkt, afsluitende BBQ en Bluesy Muloosy

Zondag 20 augustus – van 9 tot 17 uur – is er dan een heuse rommelmarkt waarvoor nog standplaatsen vrij zijn. Deelnemen kost (slechts) 1 euro per lopende meter. Het inschrijvingsformulier vindt u op de facebookpagina van Lodejardin 2017.

Die dag zal ook Laure De Clercq aanwezig zijn, die eerder dit jaar succesvol deelnam aan de VTM-wedstrijd “Mijn Pop-Up restaurant”. U kan aan haar foodtruck “TASTU” het gelakte buikspek proeven waarvoor ze zoveel lof kreeg van Sergio Herman.

Op 27 augustus sluit Lodejardin dan de deuren. Maar eerst geeft men er die dag nog een ferme lap op. Omstreeks 18.30 start een gezellige barbecue waarop iedereen hartelijk welkom is. Om 19.30 geeft Blues Muloosy als afsluiter nog een spetterend optreden.

Voor de rommelmarkt en voor de BBQ dient u vooraf in te schrijven. Dit zal eveneens mogelijk zijn op het bord dat bij de ingang van Lodejardin geplaatst wordt en waarop ook de activiteiten zullen geafficheerd worden.

Nieuwe beroepskrachten

In de rand van Lodejardin vernamen we ook de komst van twee nieuwe beroepskrachten.
Kenneth Vercauteren verlaat eind september het JH. Hij wordt vervangen door Ilse Bosch (27). Ilse – afkomstig uit Nederland – woont al 9 jaar in Gent en werkte tot voor kort in muziekcentrum Kinky Star op de Vlasmarkt. Ze is bovendien actief in JH Asgaard (aan de Carrefour in Oostakker). Ilse mocht op haar tweede werkdag onmiddellijk helpen bij de opening van Lodejardin.

PV Koen Mertens nam eind juni al afscheid van de Lodejo. Hannes Matthys – momenteel nog werkzaam bij JH ’t Kasseiken – komt hem vanaf 11 september vervangen. Voorlopig is Jolien Depuydt eindverantwoordelijke, om zich dan vanaf eind september terug volledig te concentreren op Fabriek-A-Brak.

Verhuis en afbraakweekend

Normaal gezien zou de renovatie van het JH Lodejo dit najaar starten. Maar er waren geen inschrijvingen voor de aanbesteding van deze werken. Momenteel is er dus nog geen aannemer en moet er met vertraging gerekend worden. Toch zal de verhuis naar De Kring al plaats vinden en zal ook het “afbraakweekend” doorgaan op 15, 16 en 17 augustus. Daarover kon u alles lezen in een eerder artikel
(http://www.lochristinaar.com/nieuws/lodejo-gaat%E2%80%A6en-komt-terug)

Maar zover zijn we nog niet want… Lodejardin verwacht u! Geniet alvast van onze fotoreeks van de openingsavond.

Scroll naar boven