Lodejofeesten

Jean Marie
0 reactie(s)

Eind april is het weer zover. Lodejo feest. Dit jaar zijn er enkele grote wijzigingen zowel in programma als locatie.

De weide en tent in Dorp Oost wordt verlaten nu de Q-Party niet langer geprogrammeerd wordt. Q was er vorig jaar ook al niet. Het jeugdhuis plooit zich terug in het Dorp en feest van 26 tot 30 april vier dagen lang in eigen huis.

Lobke Van Damme, jeugdcoördinator, stelt het programma voor.

“Zoals elk jaar organiseert jeugdhuis Lodejo uit Lochristi tijdens het laatste weekend van april de Lodejofeesten. De afgelopen jaren waren de Q-Party en live optredens met een bekende muziekgroep de blikvangers. Vorig jaar kozen we ervoor om een eigen concept uit te werken voor onze fuif: Antz Trax. Dit jaar gaan we daar mee verder, maar is er wel een andere grote verandering: de locatie.

We gaan back to the roots, naar ons eigen jeugdhuis. Na 41 edities en verschillende locaties kiezen we ervoor om terug thuis te komen. Deze keuze hebben we gemaakt uit verschillende overwegingen. Het jeugdhuis biedt ruimte voor 700 man en is dus uitermate geschikt voor de verschillende concepten die we dit jaar aanbieden. Centraal in het dorp willen we van de lodejofeesten ook een groots dorpsfeest maken, dat zie je aan het programma.

Kan het nog poëtischer dan feesten in de Lodejo tijdens de lodejofeesten!”

Op 26 april starten ze met een Comedy Night met Bart Cannaert en Thomas Smith. Bart Cannaerts schitterde in programma’s zoals ‘Mag ik u Kussen’, ‘Een Laatste Groet’ en ‘De Slimste Mens’. Thomas Smith is momenteel te zien in ‘Foute Vrienden’.

Lodejo-live start al om 16 uur op zaterdag 27 april. Na de buitenparty wordt er binnen een afterparty georganiseerd.

Zondag 28 april is het dan tijd voor de jongeren met Lodejopolis. Het dorp van Lochristi wordt dan de achtergrond van een groots Mario Bros Spel. Alle 15 tot 18 jarigen kunnen zich inschrijven via info@lodejo.be of via hun jeugdbeweging.

De Lodejofeesten worden afgesloten op dinsdag 30 april met Antz Trax. Dj’s Tomas De Soete, Les Mecs, David Lavito en the Blom Brothers zorgen voor de muziek

Een overzicht van de voorverkooppunten van Antz Trax en alle ticketprijzen vind je op www.lodejo.be. Contact info@lodejo.be - Lobke Van Damme 09 355 56 77.

Het begon in de Bosdreef, het groeide, bloeide, verhuisde naar een weide in Dorp Oost. Toen kwam Donna en later Q en ook duizenden mensen. Elk jaar moest er worden samen gezeten met Politie en Brandweer om overlast en decibels voor de buurt te beperken.

Lodejo feest nu in eigen huis, hun thuis.