Logeren in eigen dorp: De Serafijn

Toerisme in Lochristi en hier ook logeren? We gingen op bezoek bij Bed and Breakfast accommodaties. Vandaag B&B De Serafijn .

Ons tweede bezoek bracht ons naar de Sint-Baafsdreef waarTerry en Dirk een 4-sterren B&B uitbaten, De Serafijn’.Een serafijn is een engel van hoge rang met 6 vleugels. Zij staan vermeld in de Bijbelse boeken Jesaja en de Openbaring van Johannes en het Nag Hammadi-boek,‘Oorsprong van de Wereld’. Deze naam werd door de vorige eigenaar gegeven.

B&B De Serafijn Lochristi 4 sterren

B&B De Serafijn Lochristi

Het is een zeer sfeervolle, luxueuze B&B met 2 luxekamers, Paris en London. Elke kamer heeft een eigen badkamer met toilet, lavabo, douche en bad. Een flatscreen-TV, Wifi, airco, minibar met ook koffie- en thee, haardroger en nog zoveel meer .. maken dat deze B&B 4 sterren kreeg van de Vlaamse Overheidin de comfortclassificatie voor hotels en B&B’s. De wagens kunnen op de privéparking staan en via een aparte ingang is het gastenverblijf toegankelijk.

Geen gastentafel (table d’hôte) maar enkel ontbijt dat wordt geserveerd in een aparte ruimte met zicht op de mooi aangelegde tuin. Een champagneontbijt behoort tot de mogelijkheden. De gastvrouw is trouwens placomusofiel of verzamelaar van ‘muselets’ – de capsules van champagne. De kamers stralen luxe en comfort uit, zijn vergund en erkend door Toerisme Vlaanderen.

B&B De Serafijn Lochristi ontbijtruimte

Wie verblijft er nu in een B&B hier?

Terry: “ Het zijn mensen die om professionele redenen hier zijn. Medewerkers, klanten, leveranciers van bedrijven hier en in de omgeving komen overnachten. Ook mensen die naar een feest gaan in 1 van de nabije gelegenheden, zoals bij voorbeeld De Lozen Boer.

Soms vrienden of familie van Lochristinaren. Het gebeurt ook dat bewoners uit onze gemeente hier even komen logeren als er werken zijn bij hen thuis en er even minder comfort is.Ze komen van vlakbij (500m) maar ook van Australië.

Er logeren ook standhouders van de Tuindagen of deelnemers aan de jumping in d’Heybogt. Ook de Gentse en Lokerse Feesten brengen mensen naar hier. “

B&B De Serafijn Lochristi kamer

B&B De Serafijn Lochristi badkamer

Welke reservatiemogelijkheden zijn er?

“ ik werk alleen via onze eigen website, mail en telefoon. Via booking.com werken we niet. De prijzen van de kamers, inclusief uitgebreid ontbijt:

  • 2 personen: 92 euro/nacht (97 euro in geval van 1 overnachting)
  • 1 persoon: 69 euro/nacht (74 euro in geval van 1 overnachting).

Meer informatie: www.deserafijn.beinfo@deserafijn.be – 09 356 69 96 – 0475 51 86 25

Wenst u iemand te verrassen met een verblijf in deze B&B, dan zijn er ook cadeaubons beschikbaar.

B&B De Serafijn Lochristi tuin

B&B De Serafijn Lochristi tuin valavond

 

Scroll naar boven