Logeren in eigen dorp: Finis Terrae

Toerisme in Lochristi en hier ook logeren? We gingen uiteindelijk op bezoek bij drie Bed and Breakfast accommodaties, al moesten we voor die derde al meteen even de grens over.

In de Rechtstraat 436 in Eksaarde houdt Carine Everaert haar B&B Finis Terrae open. Zo’n 400 meter weg van de bewoonde wereld. Het sinds april 2014 nieuw gebouwde huis heeft 2 gastenkamers en biedt een mooi uitzicht op uitgestrekte weiden waar tientallen paarden grazen. .

B&B Finis Terrae Eksaarde

B&B Finis Terrae Eksaarde

De kamers bevinden zich op het gelijkvloers en zijn ingericht met souvenirs uit Azië en Afrika. Er is een gemeenschappelijke ruimte met keuken en wellness. Op de kamers is er bewust geen radio, noch TV. Carine wil zo de mensen samenbrengen in de gemeenschappelijke ruimte met keuken.

Wie verblijft er in een B&B hier?

Carine: “ Ze komen van ver soms maar ook van heel dichtbij. Zo kwam een vrouw uit Zaffelare hier studeren. Thuis was het te druk met de 2 kinderen en ze kwam hier in alle rust een week lang haar examens voorbereiden.

Mijn gasten komen van overal. We zijn centraal gelegen – halfuur van Brussel, Antwerpen, Brugge en Knokke. Mijn eerste klant was een Zwitser maar ze komen ook van China, Australië. Polen en Zuid-Afrika. Tijdens de week zijn het vaak mensen die hier in de buurt werken.

B&B Finis Terrae Eksaarde

B&B Finis Terrae Eksaarde

Welke reservatiemogelijkheden zijn er?

Reservaties kunnen via booking.com en andere websites. Gasten die hier al verbleven komen graag terug en reserveren via telefoon.

Een kamer voor 1 persoon kost 65 euro en een kamer voor 2 personen 80. Wie 2 nachten blijft, betaalt respectievelijk 125 en 150 euro. Een verblijf van 1 week kost 425 en 500 euro. “

Meer informatie: www.bb-finisterrae.com

B&B Finis Terrae Eksaarde

B&B Finis Terrae Eksaarde

B&B Finis Terrae Eksaarde

B&B Finis Terrae Eksaarde

Scroll naar boven