LoKort

Jean Marie
0 reactie(s)

Kort Nieuws uit de gemeente

Boomvalk vogel van het jaar 2015

De overduidelijke en verdiende winnaar is na stemming de boomvalk. De sierlijke, slanke roofvogel met terracottakleurige ‘broek’ kan je moeilijk lelijk noemen. Zijn koptekening lijkt sterk op die van de slechtvalk maar de boomvalk is een flink pak kleiner. Zelfs kleiner dan een torenvalk. De boomvalk is ongelooflijk wendbaar en slaagt erin om met zijn klauwen razendsnel zoevende libellen uit de lucht te plukken. Zonder te landen, verwijderen boomvalken de vleugels en poten van het insect waarna ze het in de vlucht verorberen. Misschien zorgde deze behendige eigenschap er wel voor dat hij op de eerste plaats belandde? Het podium werd verder bezet door Blauwborst en Pimpelmees. De groenling komt met 326 stemmen 112 stemmen tekort om een podiumplaats te bemachtigen. Hij zal er niet rouwig om zijn zolang hij maar een plaats krijgt op het met lekkere zaden gevulde podium in je tuin. Of zolang je hem beschutting en voedsel aanbiedt in een lijsterbes, haagbeuk of linde. Waarom wulp (139), smient (102) en kleine rietgans (23) zo weinig stemmen bemachtigden, blijft een raadsel. Waarom spreken ze minder tot onze verbeelding?

Diamanten huwelijk

Op donderdag 18 december vierden Lochristinaren Firmin De Meyer en Marietta Stevelinck hun 60ste huwelijksverjaardag. De gemeente Lochristi zette hen in de bloemetjes op zaterdag 20 december.

102!

Op dinsdag 23 december vierde Lochristinaar Romanie De Veirman haar 102de verjaardag. De gemeente Lochristi zette haar in de bloemetjes bij haar thuis.

105!!

Aimé Wille (105) uit Zaffelare is de oudste man in België. Osacer Coulembier (108) overleed vorig weekend.

Evi Van Acker

Ze won afgelopen week de Copa Brasil. Voor de start van de medaillerace stond ze tweede. De OS komen er binnen anderhalf jaar aan.

Ophaalrondes IDM wijzigen

De ophaalrondes wijzigen vooral in Beervelde maar je kan alles raadplegen via www.id.be/ophaalkalender.aspx en ondertussen zat de kalender ook al in de bus.