LoKort

 

Sprokkelgewijs door eigen gemeente met recepties, rallynieuws, verkeer, kunst en cultuur en ook wat verderop met economisch nieuws uit de haven.

Haven Gent

Gent is de grootste drogebulkhaven van het land. De belangrijkste handelspartners blijven Zweden, Rusland en Brazilië. Turkije is dankzij schroot een opkomende handelspartner. De haven boekte in 2014 een totale watergebonden goederenoverslag van 47,7 miljoen ton of 1% minder dan in 2013 en dat kwam door minder binnenvaart. Met 2.893 zeeschepen telt men er 55 minder dan in 2013. In de binnenvaart kwam het aantal schepen op 14.656 uit, 494 minder dan het jaar ervoor. De schaalvergroting in de binnenvaart is heel zichtbaar.

N70

De gemeente en het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zullen er zo snel mogelijk voor zorgen dat 3 bestaande middeneilanden opgewaardeerd worden tot veiligere oversteekplaatsen. Dat beslisten ze tijdens een intern overleg op donderdag 8 januari. Het gaat om de doorsteek Doornikstraat, Heidegrond en Lichtelarestraat

The Latem Gallery

De tentoonstelling loopt nog tot 9 februari 2015 en je vindt in Latem ook altijd werk van Hans Kitslaar. Eerder verschenen www.lochristinaar.com/nieuws/latem-gallery

Open Vld nieuwjaarsreceptie

Op zondag 18 januari 2015 van 11 tot 13 uur houdt Open VLD haar nieuwjaarsreceptie in de zaal van drankenhandel Nico en Kathy De Clercq, Dorp West 134. Iedereen is welkom en André Marchand wordt met 44 jaar lokale politiek op de teller in de bloemetjes gezet.

NV-A nieuwjaarsreceptie

Op donderdag 29 januari 2015 van 20 tot 22 uur is het aan de NV-A om hun nieuwjaarsreceptie te houden in deze zaal. Staatssecretaris Elke Sleurs is gastspreker en ook nu iedereen welkom.

 

Dakar

Team Bezemer met Daniël Cnudde uit Beervelde aan het stuur van de MAN hebben al enkele wedstrijddagen gereden. Eergisteren stonden ze 32ste . Ze verlieten Argentinië via een klim tot 2.000 meter maar gisteren werd een 600 km langer verbindingsrit gereden die hen over bergpassen tot 6.000 m hoog in Chili brachten. Ondertussen zijn ze naar plaats 30 opgeschoven. in de standaardklasse staan ze op het podium met plaats 2 na de Argentijn Germano ook met MAN. Ze misten wel 3 'waypoints' en dit smeert hen straftijd aan.

Scroll naar boven