LoKort

Het bezoek van de Minister-president aan Zaffelare, de haven, paaseieren en meer.

Minister-president Geert Bourgeois

Naar aanleiding van de feestelijkheden ‘200 jaar Zusters van Liefde’ en de eerste spadesteek van de nieuwe Weg-Wijzer komt ook Minister-president Geert Bourgeois naar Zaffelare. U vindt hierbij een eerder verschenen artikel: www.lochristinaar.com/blog/viering-en-boek-bij-een-200ste-verjaardag .

Het volledige programma van de Feestweek (3-10 mei 2015) vindt u via deze link: http://home.scarlet.be/fpz/zvl_200/Overzicht%20festiviteiten%20mei%202015.htm

Paaseieren

Op zaterdag 4 april gaat een reuze paaseierenfeest door in Puyenbroeck. Vanaf 14 uur is er in het provinciaal domein randanimatie met steltenlopers, circus, poppentheater en knutselen; Om 14.30 uur komen de paashazen dan langs. Tot 16.30 uur worden zakjes paaseieren uitgedeeld aan kinderen tot 10 jaar. Ook clown Rocky treedt op en dit om 15.30 uur. Alles gaat door op het evenementeneiland. Inlichtingen www.puyenbroeck.be  – bezoekerscentrum 09 342 42 42. Inschrijven niet nodig.

Skatehappening

Het skatepark is al een tijdje gesloten na een vonnis van de Rechtbank in Gent. De jeugdraad organiseert op zaterdag 13 april om 13 uur een skatehappening op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool Lochristi. Ze doen dit om het actuele belang van een skatepark voor de samenleving en de gemeente aan te tonen. Ervaren skaters organiseren verscheidene activiteiten, zoals een skate-in, game of skate en verschillende skatelessen. Iedereen zal ook de kans krijgen een persoonlijke boodschap aan het skatepark achter te laten. De zaak is momenteel in behandeling bij het Hof van Beroep. De zaak wordt begin juni verder gezet.

Natte voetenwandeling

Natte voetenwandeling Reepkens wachtebeke

Op zondag 12 april kun je om 14.30 uur mee gaan wandelen in de Reepkens. Ingrid Lybaert gidst je door rietvelden en broekbossen. Dit natuurgebied is enkel tijdens deze jaarlijkse wandeling toegankelijk. De wandeling is gratis maar laarzen noodzakelijk. Vertrek aan het toegangspad (naast Molenhoek 65 Wachtebeke) Meer informatie Ingrid Leybaert 0497 86 78 86 – ingridlybaert@scarlet.be

Nieuwe ophaalwagens bij IDM

IDM koopt drie nieuwe vuilnisophaalwagens, twee grote (26 ton – 10 ton afval) en één kleinere die 6 ton afval kan meevoeren. De investering bedraagt 724.944 euro.

“ Nieuw voor IDM is de bewuste keuze voor een elektrische belading bij de twee grootste ophaalwagens. Deze manier van werken zorgt voor minder CO2-uitstoot en een lager brandstofverbruik (tot 13% minder dan voorheen) en bovendien zal de laadklep minder lawaai maken, wat aangenaam is voor de inzamelaar en de burger. “

Haven Gent Loopt

Op zondag 19 april 2015 vindt ‘Haven Gent Loopt’ plaats. Deze tweede editie slingert langs een nieuw parcours en brengt de lopers bij Volvo Car en Honda. De startplaats is aan het Sifferdok. Zowel geoefende lopers als families kunnen op deze wijze de haven van binnenuit beleven, lopend langs dokken en schepen, op kaaien, door bedrijven en productiehallen.

Het kloppend hart van deze editie is gelegen aan het Sifferdok waar een sfeervol dorp met attracties en animatie wordt opgetrokken. Voor de 1 km kidsrun, de 5 en de 10 km werd dan ook een nieuw parcours uitgetekend. De 21 km en de 21 km bike/run gaan over hetzelfde parcours als bij de eerste editie waarbij de looprichting wordt omgedraaid.

De verschillende parcours en meer informatie vindt u via www.havengentloopt.be/#!parcours/c1rvz  – Het 50-jarig bestaan van Volvo Car Gent gaf de inspiratie om start en aankomst aan het Sifferdok te organiseren

Scroll naar boven