LoKort

In deze LoKort een memorabele huwelijksverjaardag, een petitie, de bloemenmarkt, cultuur, giftige planten, sportieve toppers en Erfgoeddag.

60 jaar getrouwd

Op zondag 12 april vierden Jozef De Clercq en Marie Henriette Van den Berghe hun 60ste huwelijksverjaardag. De gemeente Lochristi zette de jubilarissen die dag thuis om 12.30u in de bloemetjes.

Hans Van Hilst in Recup

Hans Van Hilst stelt tentoon in zijn ateljee ‘Recup'. Met schilderijen en installaties belicht Hans de Motorfiets.

Hans Van Hilst motorfiets Recup

Red de natuur

Pannen zijn nog geen werkelijkheid maar ze zijn er alvast. Het natuurbeleid van verenigingen staat onder druk en men wil het verder kortwieken. Plekken van rust voor mens, flora en fauna zijn stilaan zeldzaam in een stilaan volgebouwd Vlaanderen. vzw Durme, Natuurpunt en Limburgs landschap doen een oproep om de petitie te tekenen zodat iedereen in de buurt ook in de toekomst van mooie natuur kan blijven genieten. Zo overtuig je misschien Minister Joke Schauvliege?

http://www.vzwdurme.be/index.php/11-in-de-kjiker/70-petitie-red-de-natuur-in-je-buurt-nu-het-nog-kan

Bloemenmarkt

Zaterdag 18/4/2015 van 10 tot 18 uur in de dorpskern van Lochristi: Bloemenmarkt met hoeveproducten – www.bloemenmarktlochristi.be

Cursus ‘Giftige en eetbare planten’

De mens is nieuwsgierig en op zoek naar voedsel heeft hij al in een ver verleden zowat alle planten op eetbaarheid getest. Dat daarbij slachtoffers gevallen zijn, staat buiten kijf. Aanvankelijk werd de kennis over giftigheid of eetbaarheid van planten van generatie op generatie mondeling doorgegeven. Sinds de 16de eeuw gebeurt dat ook schriftelijk. Maar omdat wij tegenwoordig gewoon zijn om veilig voedsel in de winkel te kopen, is de kennis over bruikbaarheid van planten in de vergeethoek geraakt. De cursus ‘giftige en eetbare planten’ wil dat verhelpen en leert je wat onze voorvaderen al van kindsbeen af wisten. Lesgever is Hans Vermeulen, educatief medewerker Natuurpunt Educatie en de eerste afspraak is op 2 juni 2015 om 19.30 in de Hoogstraat 1 te Wachtebeke (hondenschool Dogs-dream. De praktijklessen volgen op zaterdag 6 en 20 juni en op 5 september van 14 tot 17 uur. Er is een maximum van 25 deelnemers. De prijs bedraagt 30 euro voor leden van Natuurpunt, 45 euro voor niet-leden.

Inschrijvingen noodzakelijk! Dit kan door het bedrag te storten op rekeningnummer IBAN BE47 0012 0485 4780 (BIC: GEBABEBB) van Natuurpunt Moervaart-Zuidlede. Meer informatie: Marc Geerinck – marc_geerinck@hotmail.com of 0473 33 50 38              

Kringlooptuinieren en thuiscomposteren

Theorie op 21 april in de Bib Lochristi, Kon. Boudewijnlaan 6 van 19 tot 22 uur. Praktijles en rondleiding demotuin bij IDM Lokeren op zaterdag 25 april (09.30-12.30) of woensdag 29 april van 19-22 uur. Samenwerking Vlaco, IDM en gemeente. Gratis. Meer informatie tjen.hillaert@idm.be

De appel valt niet ver van de boom – Erfgoeddag 2015

Viersprong 2015

Op 26 april 2015 besteden de gemeenten Melle, Merelbeke, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Destelbergen en Lochristi speciaal aandacht aan een specifieke component van het woord ‘erfgoed’: erven.

Wat is de relatie tussen erven, erfenis en erfgoed? We erven bezittingen maar ook kennis, vaardigheden, ambachten en talenten. Die geven wij op onze beurt door van generatie op generatie. Van welk erfgoed zijn onze kinderen en kleinkinderen erfgenamen en hoe gaat dat dan? Dat tonen de gemeenten van erfgoedcel Viersprong op Erfgoeddag 2015 onder de noemer ‘de appel valt niet ver van de boom’.

Alle activiteiten op Erfgoeddag op zondag 26 april zijn gratis en vindt je op www.erfgoedcelviersprong.be – Hier gaan de activiteiten door in het Sierteeltmuseum LoS, Zaffelare Dorp 83 en dit van 10 tot 18 uur. Informatie  0495 62 62 06 –  vriendenvanwilly@gmail.com

Alicia Franck

Alicia Franck, MTB-er uit Lochristi won gisteren de Wallonia Cup in Bastogne. Het is meteen haar eerste overwinning van 2015.

Marathon Rotterdam

De Veldmeersrunners trokkenb dit weekend naar Rotterdam om deel te nemen aan de marathon daar. Met 7 kwamen ze aan de start en ze finishten ook. Bart Van Hauwermeiren liep de marathon in 3u29' en Chris De Vuyst was de snelste dame met een tijd van 3u33'. Mooie collectieve prestatie van alle Veldmeersrunners.

Scroll naar boven